2022. december 6., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Új műsorral bővíti kínálatát az Erdély TV június 14-től, keddenként este 7-től.

Új műsorral bővíti kínálatát az Erdély TV június 14-től, keddenként este 7-től.
A Metszet műsorvezetője Bodó Előd Barna lesz.
A közéleti magazin hiánypótló kíván lenni, hiszen olyan aktuális kérdéseket fog tematizálni, amelyeket más tévék, rádiók, újságok egyáltalán nem, vagy csak egyoldalúan, a teljesség igénye nélkül mutatnak be.
– A televízió elsődleges célkitűzése nézői körének bővítése. Ennek egyik mérföldköve lenne, hogy rövid távon támogató kerüljön a műsor mellé. További célkitűzés pedig olyan formátum kidolgozása, működtetése és meghonosítása az Erdély TV szerkesztőségében, amely a hírszerkesztőség, a magazinok szerkesztősége, illetve a partnertévék közötti átjárhatóságot növelné – mondta a magazin szerkesztője, Korondi Kinga.
A magazinban hírháttér anyagok szerepelnek majd: olyan témák, amelyek az erdélyi magyar közéletet foglalkoztatják.
Ezért a műsor szociális témákat ugyanúgy taglal, mint környezetvédelemmel vagy a kisebbségekkel kapcsolatos kérdéseket, esetenként politikai vonatkozású dolgokat.
Az első adás témája például a nyugdíjak alakulása lesz. Végigvezeti a nézőt az átlagnyugdíj változásán 1989-től napjainkig, előrevetítve, hogy mi várható húsz év múlva, és megpróbál válaszolni arra a kérdésre is, hogy egy fiatal hogyan építse fel jövőjét, ha most kezd el dolgozni.
Az új magazinműsor indulásával egy időben a tévé megszokott műsorstruktúrája is változik. Keddenként este 7-től a Metszetet láthatják, az Erdélyi kávéház csütörtökönként ugyanebben az időpontban lesz, a Többszemközt pedig pénteken este 8-kor kezdődik ezután. A többi magazinműsort nem érinti a változás.
A televízió június 6-tól nyári arculatra váltott. Az erdélyi identitástudatot növelve, ezúttal erdélyi várak, kastélyok képei köszönnek vissza a képernyőről.