2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

IX. KMDSZ Nyári Egyetem

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) újra lendületben: másfél év online oktatás és online rendezvénysorozat után az újdonsült gólyákat és középiskolás diákokat Kolozsvárra, a KMDSZ Nyári Egyetemre hívja. Az esemény kilencedik alkalommal kerül megszervezésre 2021. augusztus 19-22. között a kincses városban.

A rendezvény célja megismertetni az erdélyi középiskolásokkal és elsőévesekkel a KMDSZ működését, a kolozsvári magyar diákokat és ugyanakkor már nyáron megadja a lehetőséget, hogy a diákok beilleszkedjenek az új környezetbe, megismerjék a várost, nevezetes helyszíneit, és barátokra tegyenek szert. Ez lehet a középiskolás diákok számára a döntés helyszíne: megismerkedhetnek a különböző karok és egyetemek ajánlataival, meghallgathatják az egyetemisták véleményeit, a szakosztályok előadásait és segítséget kaphatnak a jövőt illetően, mindemellett szórakozhatnak és egyetemistáknak érezhetik magukat.

Az esemény időpontja a 12. Kolozsvári Magyar Napokra esik, ekkor a diákoknak még több lehetőségük lesz betekintést nyerni a kincses város kultúrájába, pezsgő életébe. A szervezők négy napon át biztosítják a szórakozási lehetőséget a résztvevőknek. A részvételi díj mindössze 139 lejbe kerül, ez magába foglalja a szállást, étkezést, illetve az izgalmas programokat és előadásokat. A járványügyi előírásokat figyelembe véve, és annak érdekében, hogy a diákok és szervezők biztonságban tudjanak találkozni, a részvétel csak oltási igazolvánnyal megengedett.

A nyári egyetemre az alábbi linken regisztrálhatnak a diákok augusztus 5-ig (https://bit.ly/NYE_résztvevői_jelentkezés), majd a további részleteket e-mailben kapják meg. 

Egyéb és bővebb információért kövessék a IX. KMDSZ Nyári Egyetem Facebook-eseményt (IX. KMDSZ Nyári Egyetem | Facebook), illetve a KMDSZ Instagram-oldalát. (közlemény)