2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

az egykori ASA tagjai

Tiberiu Petriș helyi üzletember, Cornel Cacovean egykori elnök és George Ciorceri labdarúgóedző idén is összehívta Marosvásárhely minden idők legsikeresebb és legismertebb csapatának, az ASA-nak az öregfiú tagjait. 

A délelőtti mérkőzésre elsőként az idősebbek érkeztek: a 80 évével rangidősnek számító Sólyom Csaba, a jelenleg Szőkefalván élő, 73 éves Florea Ispir, a hajdani kiváló tehetség, Kanyaró Attila, majd megérkeztek a nyolcvanas és kilencvenes évekbeli futballisták is, akik barátságos mérkőzést játszottak a helyi FC Junior pályán. 

A találkozón nem hiányoztak a precíz indítások, a biztos szerelések, a parádés védések, a pontos kapura lövések sem – mindamellett, hogy a játékosok már hosszú évek óta szögre akasztották a futballcsukát. 

A találkozó 4-4-es döntetlennel ért véget, a gólokat H. Cioloboc (3) és Văidean, illetve V. Stoica (2), Enyedi és R. Cioloboc szerezte. 


Fotó: Czimbalmos Ferenc AttilaA csapatok összetétele: 

* Pirosak: M. Maier – C. Göktas, C. Kovács, V. Lup, Fodor J., Ov. Văidean, C. Petelean, H. Cioloboc, Ov. Maier, T. Moldovan és Cl. Șomfălean. 

* Fehérek: D. Miclea – Fl. Șomfălean, S. Moldovan, Ad. Botezan, Török Cs., Zsigmond D., V. Stoica, L. Nan, R. Cioloboc, Fl. Moldovan és A. Enyedi. 

A mérkőzést a pálya széléről végigszurkolta, de nem lépett pályára E. Vodă, Varró S., Peres L., Gh. Olah, C. Botezan, R. Miclea, Kalló G., Márton L., L. Moldovan, Cr. Stoica, Asztalos Ferenc, T. Gabor, T. Ivan. C. Pascu és A. Stoica, a csapat egykori labdarúgói is, de a drukkolótábor tagjai voltak az idősebb generációt képviselő futballisták is – Sólyom Cs., I. Vunvulea, Fl. Ispir, Kanyaró Attila, St. Gligore, P. Orza, I. Șleam,  továbbá M. Ronea, a csapat valamikori edzője, I. Rus, egykori vezetőségi tag, I. Vasluianu, aki a rendszerváltás előtt önfeláldozóan támogatta a marosvásárhelyi csapatokat, Horațiu Nicolau, az egykori helyi Herlitz kosárlabdacsapat elnöke és nem utolsósorban Orbán István kétszeres román kézilabda-világbajnok (1970 és 1974). 

A rendezvény résztvevői a „harmadik félidő” idején, étel-ital mellett felelevenítették a kellemes és kevésbé kellemes emlékeket is. 

Mint C. Cacovean elmondta, ezt a találkozót – amelyet 2019-ig minden év második napján tartottak –, ezután minden év júniusának harmadik napján rendezik meg.