2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a szám világcsúcstartójaként és a legutóbbi négy világbajnokság győzteseként, azonban már korántsem favoritként készült a fináléra, mivel nyolcadik helyen jutott be úgy, hogy idei legjobbját három századdal múlta felül.

A döntőben a 33 esztendős magyar úszó valamivel erősebben kezdett, mint egy nappal korábban, a táv felénél viszont már lassúbb volt. Végül 2:11.37 perccel csapott célba, ami ugyan gyengébb, mint az elődöntős ideje, azonban egy helyet így is előre lépett összesítésben.

„Nagyon boldog vagyok, amiért újra döntőt úszhattam, és átélhettem, milyen hazai közönség előtt versenyezni. Csodálatos érzés volt, hogy az első pillanattól az utolsóig biztattak, és ugyan hetedikként szálltam ki a medencéből, de akkor is ünnepeltek“ – nyilatkozta Hosszú, akinek a közönség soraiból egy párnát dobtak be, amin a „Jó pihenést, bajnok!“ felirat olvasható. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ő ezt úgy értelmezte, hogy két szám között – legközelebb kedden úszik majd 200 méter pillangón – regenerálódni tudjon.

A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, egy másodperccel és egy századdal elmaradva Hosszú 2015-ben felállított világcsúcsától.

Eredményjelző

Női 200 méter vegyes, világbajnok: Alex Walsh (Egyesült Államok) 2:07.13 perc, 2. Kaylee McKeown (Ausztrália) 2:08.57, 3. Leah Hayes (Egyesült Államok) 2:08.91, ...7. HOSSZÚ KATINKA 2:11.37


Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után a vizes világbajnokságon
a Duna Arénában 2022. június 19-én.

Fotó: MTI/Kovács Tamás