2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Őszi harmóniák

Őszi harmóniák – nem csak szabadtéri zenei fesztivál címmel zajlik szimfonikus koncertsorozat szeptemberben a Maros Megyei Tanács és a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szervezésében. Szeptember 17-én, csütörtökön 18 órakor a Teleki Téka udvarán a filharmónia fúvósoktettje Mozart-, Brahms-, Al. Paşcanu-műveket játszik. Jegyek a filharmónia jegypénztáránál kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 13 óra között kaphatók, a bérletek nem érvényesek. A megmaradó jegyeket a koncert napján a helyszínen 17–17.30 óra között lehet megvásárolni. A szervezők arra kérik a nagyérdeműt, hogy 30 perccel a koncert előtt legyen ott, és tartsa be a járványügyi óvintézkedéseket. Rossz idő esetén a rendezvényt egy későbbi időpontra halasztják.


Johannes Kájoni 390 

Szeptember 1. és 24. között a Teleki Téka udvarán megtekinthető a Hargita Megyei Kulturális Központ Kájoni Jánosról készült szabadtéri vándorkiállítása a könyvtár nyitvatartási ideje alatt, keddtől péntekig 10 és 17.30 óra között. Joannes Kájoni ferences szerzetes sokoldalú személyiség volt: zeneszerző és zenegyűjtő, nyomdaalapító, orgonaépítő, és az ő nevéhez fűződik a Kájoni-kódex, az erdélyi zenetörténet egyik legértékesebb dokumentuma. A kiállítás záróakkordjaként szeptember 22-én, kedden 18 órától ünnepélyes eseményre kerül sor, ahol a tárlat szakszerű ismertetése után Györfi Erzsébet szólaltat meg dallamokat Kájoni énekgyűjteményeiből.


Maszkot biztosít a segesvári szociális osztály

A Segvesvári Polgármesteri Hivatal szociális osztálya maszkot oszt ki a hátrányos helyzetű személyeknek. A nyugdíjasoknak és a mozgáskorlátozottaknak házhoz szállítják. Akiket nem találtak otthon, írásban értesítik, hogy a Horea utca 34. szám alatti raktárban a személyazonossági igazolvány felmutatásával átvehetik a maszkokat szeptember 15-én 9-13 óra között. Segesváron 1255 személy jogosult ingyenes arcvédőre.