2020. augusztus 15., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tanfelügyelői ajánlás

A megyei tanfelügyelőség az iskoláknak küldött értesítésében a diák- és szülői képviseletek kérdései alapján felhívja az iskolaigazgatók és pedagógusok figyelmét, hogy az online tevékenységek célja nem a tanórák helyettesítése, hanem az oktató-nevelő tevékenység légkörének megteremtése. Ezért úgy kell azokat megszervezni, hogy ne vegyék túlságosan igénybe a diákokat, és ne kelljen túl sok időt töltsenek a számítógép előtt. 

A közlemény nyomatékosan hangsúlyozza, hogy ne közöljenek kinyomtatható tananyagot, ne adjanak házi feladatot, ne osztályozzák a diákok munkáját, ne írjanak hiányzókat.

A diákoknak azt tanácsolják, hogy kötelességük otthon maradni, és olyan tevékenységekkel foglalkozni, amelyek hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz. Olvassanak, ismételjék a tanult leckéket, kövessék a nevelő és szórakoztató jellegű programokat (megfilmesített irodalmi művek, színdarabok, dokumentumfilmek) – olvasható a megyei főtanfelügyelőnek és helyettesének a tanintézményeknek címzett közleményében. 

Fotó: Nagy Tibor