2021. szeptember 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Olvasom a marosvásárhelyi polgármester-jelöléssel kapcsolatos huzavonát, és kétségbeesetten tapasztalom, hogy megint a négy évvel ezelőtti helyzettel állunk szemben.

 

Olvasom a marosvásárhelyi polgármester-jelöléssel kapcsolatos huzavonát, és kétségbeesetten tapasztalom, hogy megint a négy évvel ezelőtti helyzettel állunk szemben. Emlékezzünk csak vissza, akkor is nagy hirtelen Csegzi Sándor alpolgármester neve került előtérbe, majd követte egy hosszú huzavona, mely csak arra volt jó, hogy még jobban megossza a magyar lakosságot, és hogy csökkentse Borbély László valósnak látszó esélyeit. Az eredményt ismerjük.

Nem célom vádaskodni, de felteszem a kérdést azon városi RMDSZ-es vezetőknek, akik közel két évtizede kézben tartják a szálakat, és akik, szerény véleményem szerint alig van, amivel büszkélkedjenek, hogy nem lenne-e tanácsos félrevonulni és átadni helyüket új embereknek, akik talán jobban tudnák képviselni közösségünk és a város érdekeit?

Az a vitathatatlan tény, hogy Marosvásárhelyen a lakosság jelentős része elfordult a politikától, érdektelen, nagyban annak tudható be, hogy a szövetség városi szervezetében mindig ugyanazokat az arcokat látja, olvassa vagy hallja a véget nem érő vitákat, melyek a legtöbb esetben számunkra előnytelenül végződnek.

Uraim, ne képzeljék magukról, hogy helyettesíthetetlenek, mert senki sem az! Miért nem ismerik el, hogy a városunk magyar lakossága váltást, újítást, fiatalítást igényel?

Legyen Vass Levente az egyedüli magyar polgármesterjelölt Marosvásárhelyen!

Prof. dr. Kovács Dezső