2021. november 30., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely


A harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabdacsapata. Igaz, nem is vártunk mást a szerény képességű Botosáni Triumf otthonában, amelyet a Románia-kupa első körében már kétszer legyőzött a Sirius, és összesítésben 100 pontnál nagyobb különbséggel jutott tovább. 

Ezúttal valamivel „szorosabb” volt a mérkőzés, azonban a megyeszékhelyi védelem úgy is 50 alá szorította a kapott pontok számát, hogy az utazó tíz játékos közül (a sérült Sólyom Sára itthon maradt) valamennyi tíznél több perces játéklehetőséghez jutott, 25 percnél többet pedig senki nem játszott. Amint az eredményen is talán észlelhető, az első és az utolsó negyedben a csapat légiósai többnyire a kispadon maradtak. Ugyanakkor az ellenfél ugyanazzal az öt játékossal fejezte be a mérkőzést, amelyekkel elkezdte, a tartalékok közül senkit sem küldött játékba. Kosárlabdában ilyennel még nemigen találkoztunk.

A marosvásárhelyi csapatból Sherill ért el dupla duplát 14 ponttal és 11 lepattanóval. Griffin csupán 17 perc játék alatt szintén 11 labdát gyűjtött be, és 8 pontot dobott. Az, hogy az ellenfél nem késztette őket nagyobb összpontosításra, abból is látszik, hogy a Siriusnak 21 eladott labdája volt, több mint eddig bármikor.

Négy bajnoki forduló után a marosvásárhelyi csapatnak három győzelme van, egy mérkőzését pedig elnapolták. Az Arad elleni meccs pótlásának időpontját még nem tűzték ki, miközben az aradiak a 4. fordulóbeli, Kézdivásárhely elleni meccsüket is elhalasztották. A Sirius következő találkozója hazai pályán a Szatmárnémeti CSM ellen lesz, ami az eddigi eredmények alapján rangadónak számít. Kár, hogy a találkozón nem lehetnek jelen nézők.

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 4. forduló: Botosáni Triumf – Marosvásárhelyi Sirius 47:79 (11-12, 11-26, 10-21, 15-17)

Botosán, Elisabeta Lipă-csarnok, vezette: Adrian Hăpău (Jászvásár), Böjte László (Csíkszereda), Szőcs Janka (Gyergyószentmiklós). Ellenőr: Alexandru Columban (Kolozsvár).

Triumf: Afanaszjeva 14 pont (4), Karaszevics 14 (1), Dănălache 7, Bucureșteanu 7, Ciotir 5 (1).

Sirius: Sherill 14 pont, Chiș 10 (2), Mircea 10 (1), Czimbalmos 9, Griffin 8, Allen 8 (1), Mészáros 6, Anca 6 (2), Badi 3 (1), Feiseș 2.

Eredményjelző

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 3. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Konstancai Phoenix 79:61, Brassói Olimpia – Botosáni Triumf 120:50; 4. forduló: Botosáni Triumf – Marosvásárhelyi Sirius 47:76, Kolozsvári U – Bukaresti Rapid 69:55, Bukaresti Agronomia – CSM Alexandria 49:53, Szatmárnémeti CSM – Brassói Olimpia 105:69. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC állt. A Konstancai Phoenix – CSM Târgoviște mérkőzés lapzárta után fejeződött be, a Kézdivásárhelyi KSE – Aradi FCC találkozót elhalasztották.