2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Amint várható volt, és ahogy ennek a valószínűségét beharangoztuk, a Marosvásárhelyi CSM férfi-kosárlabdacsapata elhalasztotta a CSM Ploieşti elleni kiszállását, pontosabban összevonta a másik ploieşti-i együttes, a CSU elleni kiszállással, ezt a két meccset egymást követő napokon, február 23-án és február 24-én játssza le az alakulat. Ez lesz a harmadik összevont kiszállása az együttesnek, korábban Bukarestben is kétmeccses kiszállásokon vett részt.

A férfikosárlabda 1. ligára egyébként is jellemző az erősen rendezetlen lebonyolítás, a csapatok – a szövetség cinkosságával – gyakorlatilag maguk határozzák meg a bajnoki programot, amely többnyire jelentősen eltér attól, amit meghirdettek. A hét végi fordulóban például két meccset már korábban lejátszottak, a CSM találkozóját pedig elhalasztották.

A marosvásárhelyi klub legközelebb hazai környezetben lép pályára, a CSO Voluntari második csapata ellen. A mérkőzés pontos időpontját még nem közölték.


Eredményjelző

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz:

* Piros csoport, 1. forduló: Bukaresti Dinamo – Kolozsvári U-BT 82:84, Temesvári SCM – Nagyváradi CSM 61:83.

* Sárga csoport, 1. forduló: CSM Focşani – SCM U Craiova 76:101, CSO Voluntari – Medgyesi CSM 113:76. 

Férfikosárlabda 1. liga, 11. forduló: CSM Ploieşti – Kolozsvári U-BT II 53:102; 13. forduló: CSU Ploieşti – Bukaresti Aurel Vlaicu Főgimnázium 79:107, Nagyszebeni CSU II – Kolozsvári U 52:88, Bukaresti Agronomia – Bukaresti Rapid 74:72, CSO II Voluntari – CSM Ploieşti 70:73; 14. forduló: Kolozsvári U – Bukaresti Agronomia 58:82, Bukaresti Rapid – CSO II Voluntari 85:66 (korábban játszották), Kolozsvári U-BT II – CSU Ploieşti 109:44 (korábban játszották).

Ezen a héten nem játszottak

Fotó: Nagy Tibor (archív)