2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

November 7-9. között ismét sor kerül Marosvásárhelyen a Freedom Blues Festivalra. A Sörház utcai Jazz&Blues Club és a Partitura Egyesület által megteremtett zenei szemle immár a város egyik szép és nívós hagyományává vált, az idei fellépők listáját szemlélve pedig ez évben is minőségi zenei élménnyel gazdagodhat az érdeklődő közönség. 

A dzsesszklub különböző termeiben zajló koncertsorozat november 7-én, csütörtökön veszi kezdetét: este 8 órától a klub Piano termében a marosvásárhelyi Rocksuli diákjai lépnek fel Blues for Kids című koncertjükkel, ezt 22 órától a Demeter József „Döme” által „levezényelt” Rock and Blues Party követi. 

November 8-án, pénteken a Bunkerben 19 órától  Andrei Cerbu and the Crossroads lép fel, őket a hazai blueslegenda Mike Godoroja és Blue Spirit nevű együttese követi a Zeppelin Experiment című projekttel. Az estét 22 órától a magyarországi Blues Brothers Show zárja. A Piano teremben 23.30 órától tovább folytatódik az eseménysorozat: fellép a Black River Blues Band és Döme, a rock és bluespartival. 

November 9-én, szombaton 14 órától az Ursus Sörházban Mississippi Mudd-kóstoló és bográcsétel lesz a Blues Chef, Alex Godoroja és a Snaco Dixieland Band jóvoltából. A Bunkerben 19 órától kezdődik a program, ekkor a hazai bluesmuzsika másik legendája, Sir Blues Vali Racila koncertezik. 22 órától az Oxigen featuring Eugen Caminschi zárja a bunkerbeli koncertsorozatot. A Piano teremben 23.30 órától ismét a Black River Blues Band lép fel, valamint Döme, a hajnalig tartó rock and blues bulival.

Az idei fesztivál ceremóniamestere ezúttal is Mike Godoroja lesz, az eseménysorozatra a későbbiekben részletesen visszatérünk.