2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az utolsó előtti fordulóból néhány nappal előbbre hozott mérkőzésen, Székelyudvarhelyen nyert az Arena női kézilabdacsapata az A osztály B csoportjában. Tekintve, hogy az utolsó fordulóban szabadnapos lesz, ez volt a marosvásárhelyi klubnak az idényzáró mérkőzése is.

Noha hiányos kerettel utazott a székelyföldi városba (mint ahogy az utóbbi időszakban gyakorlatilag minden mérkőzésre), mindössze egyetlen mezőnyjátékos-cserével, az Arena az esélyesebbnek számított, a Hargita ugyanis egyetlen meccset sem nyert az idény során. Ezt az esélyt végül győzelemre váltotta, noha az ellenfél sokáig keményen kapaszkodott. Az első félidő végéig legfeljebb egy-két gól volt a különbség, a házigazdák is vezettek adott pillanatban, és csak a szünet előtt közvetlenül szerzett háromgólos előnyt az Arena. A folytatásban is szoros maradt a meccs, míg 23-24-es állásnál a marosvásárhelyiek zsinórban három gólt szereztek, és ezzel eldöntötték a találkozót.

Húsz számításba vett mérkőzésből (két további összecsapást megnyert a csapat, ezek eredményeit utóbb azonban törölték az ellenfelek visszalépése miatt) az Arena öt alkalommal győzött (egyszer játék nélkül), 13-szor veszített (egyszer szintén játék nélkül), kétszer pedig döntetlenre játszott, és szinte biztosan a 8. helyen végez a 11 csapatos mezőnyben. 


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, B csoport, 25. forduló: Székelyudvarhelyi Hargita KK – Marosvásárhelyi Arena 33-38 (13-16)

Székelyudvarhely, városi sportcsarnok. Vezette: Corina Badea (Ploiești), Sándor Barbara (Brassó).

Hargita KK: Nedelcu, Sánduly – Miklós F. 11 gól, Miklós E. 9, Lukács 5, Gergely 4, Marton K. 3, Kosza 1, Szőke, Dénes, Marton A., Györgypál.

Arena: Szasz, Both – Sîrb 12, Opriș 8, Moldován 5, Dina 5, Țifui 4, Roșca 3, Mureșan 1.


Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, B csoport, 25. forduló: Nagyváradi CSU – Resicabányai CSU 36-27, Székelyudvarhelyi Hargita KK – Marosvásárhelyi Arena 33-38. A  Zsilvásárhelyi CSM – Beszterce-Naszódi Gloria 2018 II, CNE Rm. Vâlcea – Temesvári Universitatea és Nagybányai CNOPJ – Kolozsvári CSU mérkőzést tegnap, lapzárta után rendezték. 

Elmaradt mérkőzéseken: Székelyudvarhelyi Hargita KK – Kolozsvári CSU 17-38, CNE Rm. Vâlcea – Tordai Liviu Rebreanu Főgimnázium 32-27, Tordai Liviu Rebreanu Főgimnázium – Székelyudvarhelyi Hargita KK 34-20.