2021. november 30., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szinte egy hónap után tért vissza a pályára a Marosvásárhelyi Arena női kézilabdacsapata az A osztály 2. csoportjában. A bajnoki szünet utáni 5. fordulóban ugyanis szabadnapos volt, így csak a 6. fordulóban játszott, és a Temesvári Universitateát látta vendégül. A mérkőzésen végig vezetve, az Arena 11 gólos győzelmet aratott.

Bár viszonylag szűkös kerettel rendelkezik, erre a mérkőzésre is csak 11 játékost (közülük három kapus) tudott nevezni, a bajnokságba ifjúsági csapattal beiratkozott Arena nem marad el az A osztály átlagos szintjétől, eddig a pályán lejátszott négy mérkőzésből kettőt megnyert (egy győzelmet zöldasztalnál kapott meg). A nagy hagyományokkal rendelkező, de néhány éve a másodosztály szintjén megrekedt Temesvári Universitatea sem tudott vele versenyre kelni, legfeljebb néhány percig, a két félidő elején. A marosvásárhelyi csapat lőtte Gál Anna révén az első gólt, aztán 5-2-re és 7-4-re is vezetett, ezt követte egy kis megtorpanás, és egyenlített 7-7-re Temesvár. Ez volt azonban az egyetlen momentum a meccs során, amikor nem vezetett az Arena, hiszen ismét elhúzott ellenfelétől, és szünetre ötgólos előnyt épített ki.

A második félidő elején ismét megpróbált Temesvár kapaszkodni, lefaragott egy gólt a hátrányából, a mérkőzés végéig azonban a házigazdák megduplázták félidőbeli előnyüket. Sârb és Țifui a félkörről, Gál Anna a balszélről voltak a marosvásárhelyi csapat legeredményesebb góllövői.

Sajnos, a női kézilabda A osztályban is felütötte a fejét a koronavírus, az Amy Slatina a legutóbbi két mérkőzését nem játszotta le. A sportági szövetség egyelőre nem közölt semmit arról, hogy mi lesz a két találkozó sorsa, egy nem hivatalos szakportál azonban már Slatina által játék nélkül elvesztett találkozókként könyvelte el ezeket.

A Marosvásárhelyi Arena legközelebb vasárnap Besztercére utazik, ahol az élvonalbeli Gloria második csapatával találkozik. Az ellenfél, amelynek a kispadján az a Mihaela Evi ül, aki a Marosvásárhelyi CSM-vel közel állt a feljutáshoz, illetve ifjúsági országos bajnokságot nyert, eddig minden meccsét behúzta, a többi között győzött a feljutás legfőbb várományosának számító Kolozsvári U ellen is, így a kiszállás roppant nehéznek ígérkezik.

Fotó: Nagy Tibor


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, 2. csoport, 6. forduló: Marosvásárhelyi Arena – Temesvári Universitatea 38-27 (18-13)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok. Vezette: Dragoș Cristea (Târgoviște), Marian Pădeanu (Bukarest).

Arena: Szász, Both, Jitaru – Sârb 11 gól, Țifui 8, Gál 8, Popeanu 5, Moldován 4, Virag 2, Mureșan, Opriș.

Temesvár: Tulbure, Țurlea – Bărboi 7, Ludwig 4, Sîngiorzan 4, Voicu 4, Dalea 3, Biro 3, Loi 1, Bobu 1, Sîrbu, Boștină, Kerekes.


Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, 2. csoport:

* 5. forduló: CNE Rm. Vâlcea – Székelyudvarhelyi Hargita KK 34-24, Zsilvásárhelyi CSM – Nagyváradi Tonic 43-23, Nagyváradi CSU – Nagybányai CNOPJ 36-24, Besztercei Gloria II – Kolozsvári U 20-19, Temesvári Universitatea – Tordai Liviu Rebreanu Főgimnázium 30-27. A Marosvásárhelyi Arena állt, a Resicabányai CSU – Amy Slatina mérkőzést nem játszották le.

* 6. forduló: Marosvásárhelyi Arena – Temesvári Universitatea 38-27, Tordai Liviu Rebreanu Főgimnázium – Besztercei Gloria II 19-33, Kolozsvári U – Resicabányai CSU 35-17, Nagybányai CNOPJ – Zsilvásárhelyi CSM 33-35, Nagyváradi Tonic – CNE Rm. Vâlcea 24-38. Az Amy Slatina – Nagyváradi CSU mérkőzést nem játszották le. A Székelyudvarhelyi Hargita KK állt.

Elmaradt mérkőzésen: Nagybányai CNOPJ – Temesvári Universitatea 40-35.