2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Áprilisban az EU-ban 26 százalékkal több állást hirdettek az internetes munkaközvetítő oldalakon, mint tavaly áprilisban.

Áprilisban is gyorsan szaporodott az álláskínálat az Európai Unióban. A Monster Európai Foglalkoztatási Mutató (MEIE) kedden megjelent kiadása szerint áprilisban az EU-ban 26 százalékkal több állást hirdettek az internetes munkaközvetítő oldalakon, mint tavaly áprilisban, illetve 4 százalékkal többet, mint márciusban.

Márciusban is 26 százalékkal volt nagyobb az internetes álláskínálat, mint egy évvel azelőtt, illetve 5 százalékkal nagyobb, mint februárban. Februárban 8 százalékos volt a havi többlet. A januári havi visszaesés után február óta erős a föllendülés a tavalyi, gyakran 1 százalékot sem elérő havi növekmények után.

A munkahelykínálat tavaly április óta nő éves összehasonlításban az EU-ban.

Az EU-ban áprilisban a szállításban és a logisztikában nőtt a leggyorsabban az álláskínálat, 63 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 61 százalékos többlettel erős második volt a márciusban 64 százalékkal győztes ipari termelés. A legkevésbé a közszférában, a mezőgazdaságban-halászatban, a pénzügyi szolgáltatásokban és a jogszolgáltatásban szaporodott a kínálat – éves összehasonlításban 4-8 százalék között –, és a művészetek, szórakoztatás, sport- és szabadidő szektorban tovább csökkent, 15 százalékkal a márciusi 20 százalékos mínusz után. A mutató az amerikai Monster Worldwide, Inc. terméke. A cég, honlapja szerint, a világ vezető vonali (internetes) munkaközvetítőjének tartja magát.