2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Két nyárádmenti együttes lépett egymás ellen pályára a hét végén a Maros megyei 4. elitliga 1. csoportjában: Nyárádszereda ismét csak döntetlent ért el, ezúttal a rangsorban jobban helyezett Ákosfalvával szemben.

Az összecsapás enyhe vendégfölénnyel kezdődött, az első percekben veszélybe került a hazai kapu, de a teljes védelmen átguruló labdába egyetlen ákosfalvi játékos sem tudott beleérni. A hazai válasz rögötön érkezett, a 6. percben Somodi tört kapura, de csak az oldalhálót találta el. Ezután az ákosfalviak vették át a kezdeményezést, de csak szabadrúgásig jutottak, azonban Boitoș gyengén lőtt kapura. A játék képével ellentétben a hazaiak a szünet előtt nagyot nyerhettek volna, hiszen Nagy került szembe egyedül a kapussal a 45. percben, de már nem tudott rálőni.

Szünet után a vendégek kezdtek valamivel jobban, de egy távoli próbálkozásukat a hazai kapus kitolta a léc alól, mígnem az 55. percben a szeredai csapat emberhátrányba került, Tálast második sárga lapja miatt hamar pihenni küldte a játékvezető. Az előnyt nem tudta a maga javára fordítani a vendégcsapat, csupán Hanca szép közeli próbálkozását jegyezhettük a 68. percben. A hazaiak a mérkőzés végére még erőre kaptak, de igazi helyzetet már nem tudtak  kidolgozni, viszont sikerült kivédekezniük a vendégek támadásait, így végül mindkét csapat egy-egy ponttal vonulhatott le a pályáról: az eredmény inkább a vendégeknek kedvezett, akik megőrizték dobogós pozíciójukat, míg a hazaiak maradtak az ötödik helyen.


Fotó: Gligor Róbert László
Jegyzőkönyv

Maros megyei 4. elitliga, 1. csoport, 7. forduló: Nyárádszereda SK – Ákosfalvi Napsugár 0-0
Nyárádszereda, Nyárád aréna, meleg, szeles idő, jó gyepszőnyeg, mintegy 80 néző.
Vezette: Matei Radu Bogdan (Marosvásárhely), Orosfoian Ioan Marcel, Szabó Kálmán (Marosludas). Ellenőr: Sütő János (Marosvásárhely).
Sárga lap: Ábrahám, Tálas, Somodi, Kovács, illetve Nistor.
Kiállítva: Tálas.
Nyárádszerea: Iszlai – Ábrahám, Tálas, Oprea, Pap, Somodi, Kovács, Nagy (65. Gál), Keresztesi, Baki (89. Suciu), Bakó.
Ákosfalva: Varró – Sándor (49. Jánosi A.), Boitoș, Jánosi Zs., Sipos, Incze, Soroiu, Hanca, Imreh, Nistor, Lukács (60. Gáll).