2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A továbbjutás bebiztosításáért pályára lépő világbajnok francia válogatott lesz a magyarok ellenfele ma 16 órától a Puskás Arénában, a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a vendégek félelmetes támadótriója pedig első gólját, góljait akarja megszerezni a tornán.

Didier Deschamps szövetségi kapitány a németek ellen 1-0-ra megnyert első mérkőzésen is az Antoine Griezmann, Karim Benzema, Kylian Mbappé csatársort küldte a pályára, a találkozó után azonban mégsem az ő teljesítményüktől volt hangos a sajtó, hanem a francia középpálya szintén veretes névsorától. A Paul Pogba, N’Golo Kanté, Adrien Rabiot fémjelezte csapatrész ugyanis egészen kiválóan futballozott, esélyt sem hagyva a németeknek arra, hogy átrohanjanak rajta.

Az elmúlt szezonban a Mbappé, Griezmann, Benzema hármas 102 gólt szerzett a Paris Saint-Germain, a Barcelona, valamint a Real Madrid színeiben, így az ő feltartóztatásuk kulcsfontosságú lehet. A feladatot nehezíti, hogy ma délután várhatóan 30 Celsius-fok feletti hőségben kell majd futballozniuk a csapatoknak. Bár a papírforma szerint a franciák akár többgólos különbséggel is diadalmaskodhatnak, könnyen elképzelhető, hogy egy-, de inkább kétgólos vezetés birtokában már kevésbé erőltetik majd a támadásokat.

A magyaroknál a portugálok ellen is remekül védő Gulácsi Péter kezdhet a kapuban, és minden bizonnyal a három belső védő összetételén és a védekező középpályás személyén sem változtat majd a szövetségi kapitány, aki a 3-0-ra elveszített első összecsapás után magára vállalta annak a felelősségét, hogy nem megfelelően cserélt. A középpályán ismét ott lehet a portugálok ellen jól futballozó Schäfer András, elöl pedig a Szalai Ádám, Sallai Roland kettős kaphatja meg újfent a bizalmat.

A mérkőzést az angol Michael Oliver vezeti.


Eb-program a következő napokra

Június 19., szombat:

* 16.00 óra: Magyarország – Franciaország (F csoport, 2. forduló)

* 19.00 óra: Portugália – Németország (F csoport, 2. forduló)

* 22.00 óra: Spanyolország – Lengyelország (E csoport, 2. forduló)

Június 20., vasárnap:

* 19.00 óra: Olaszország – Wales (A csoport, 3. forduló)

* 19.00 óra: Svájc – Törökország (A csoport, 3. forduló)

Június 21., hétfő:

* 19.00 óra: Ukrajna – Ausztria (C csoport, 3. forduló)

* 19.00 óra: Észak-Macedónia – Hollandia (C csoport, 3. forduló)

* 22.00 óra: Oroszország – Dánia (B csoport, 3. forduló)

* 22.00 óra: Finnország – Belgium (B csoport, 3. forduló)

A mérkőzéseket az M4 Sport, a Pro TV és a Pro X közvetíti.

Szalai Ádám (b) és a portugál Rúben Dias a Magyarország – Portugália mérkőzésen

Fotó: MTI/Kovács Tamás