2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Egyrészes, kétrészes, alakformáló

Mivel itt a nyár, a szabadságok időszaka, nyáriruha-tárunk felfrissítése mellett lassan el kell döntenünk azt is, hogy az idén milyen fürdőruhát fogunk viselni. Mint minden évben, most is óriási a divattervezők kínálata. Hogy minél könnyebben eligazodjunk, nézzük meg, hogyan lehetne osztályozni őket.

A megfelelő modell kiválasztásánál először is figyelembe kell vennünk, hogy milyen az alkatunk, azonkívül azt is, hogy mire szeretnénk használni a dresszet: napozásra vagy úszásra? 

Mint tudjuk, léteznek egybeszabott és kétrészes darabok.

Az EGYBEDRESSZEK kényelmesebbek, és formájuktól, szabásuktól függően alkalmasabbak alakunkat formálni, egyébként inkább úszásra válasszuk ezeket. 

Idén főleg a Marilyn Monroe-t eszünkbe juttató VINTÁZS (klasszikus, részletgazdag) darabok divatosak, azonkívül a KIVÁGÁSOKKAL díszített egybedresszek is érdekesek, nagyon sokféle változat készült belőlük. Utóbbiak nemigen ajánlottak napozásra, mivel egyenetlen lesz a barnulás a kivágások miatt. A kivágások lehetnek a hason, a háton, kétoldalt vagy a fürdőruha bármely részén.

Az egybeszabott dresszek másik változatai az ALAKFORMÁLÓ fürdőruhák, melyeknek derékrésze és/vagy oldalai is speciális, alakformáló anyagból készültek. 


Ezek is nagyon sokféle színben és formában kaphatók.

Az XXL méretű egybedresszek a teltebb idomú hölgyek kedvencei. 

TERHES hölgyeknek készítettek egybeszabott darabokat, speciális, elasztikus, jól lélegző anyagokból, kényelmes szabással, mindenféle színben és formában. 

Az egybedresszek egy másik formája a RUHA típusú fürdőruha, mely a legjobban takar és véd a naptól, kényelmes is, és szintén alakformáló. 

Másik egybedarab a SPORTOS fürdőruha, mely kényelmes, és a legmegfelelőbb az úszásra. 

A KÉTRÉSZESEK inkább a napozáshoz ajánlottak, a jó alakú hölgyeken mutatnak a legjobban. 

Nagyon sokféle szabású, színű darabból válogathatunk az idén. 

Létezik egy kétrészes fürdőruha, amely első ránézésre egybedressznek mutatkozik, viszont két részből áll: fürdőnadrágból és majószerű felsőből. Ennek a neve TANKINI. 

Ez a legkényelmesebb újdonság, amely minden korosztályú és mindenféle alkatú hölgynek maximális kényelmet biztosít a strandon. 

Visszatérve a kétrészes darabokra, nézzük meg, milyenek is divatosak az idén. 

A kétrészeseket is nagyon sokféleképpen lehet szabni. 

Ha a MELLTARTÓ szerint osztályozzuk, lehetnek kényelmes, levágott top formájú felsők, melltartó formájú felsők vállpánttal vagy anélkül, a melltartó lehet szimpla vagy bélelt, a béleltnek van egy mellformáló, push-up változata is, melyben a mell alatt dupla adag szivacs van, ez felnyomja a kisebb melleket, és optikailag nagyobbá varázsolja.

Ha a NADRÁG szerint osztályozzuk a kétrészes darabokat, lehetnek alacsony, alig takaró nadrágváltozatok, klasszikus szabásúak, valamint magasan, a derék fölé felszabott nadrágú kétrészes fürdőruhák. Ez utóbbiak szintén alakformáló optikai hatással rendelkeznek, és habár nagyon divatosak, a ’40-es és ’50-es évek divatját juttatják eszünkbe. 

Szintén a kétrészes kategóriába tartoznak a FEHÉRNEMŰ kinézetű fürdőruhák, melyek érzéki külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. Ezeket általában csipkék, fodrok, pántok és áttetsző részek, valamit mindezek keveréke díszíti. 

Ha már a díszítésnél tartunk, mondjuk el azt is, hogy bármilyen formára szabott fürdőruhát díszíthetnek a fenti elemek. Ezenkívül a bohó és hippi stílusra emlékeztető rojtok, bojtok, masnik, sőt brossra emlékeztető ékszerek is díszítőelemként szolgálhatnak. 

Végül nézzük meg, milyen színű és mintájú legyen idén a fürdőruhánk. 

A MINTÁK szempontjából a virágmintás, az állatmintás és a geometriai mintás mellett az egzotikus vagy akár a gyümölcsmintákkal díszített és a pszichedelikus (szürreális látványvilágú) mintákkal tarkított darabok a legdivatosabbak. Ezenkívül választhatunk babos vagy csíkos változatokat is, de ugyanolyan divatosak az egyszínű fürdőruhák. 

A SZÍNEK szempontjából nézve, lehetnek egyszínű feketék, fehérek, pirosak, neonszínekben pompázók, sőt pasztellszínűek is. A színes, mintás változatok mindezen színek keverékéből alakíthatók. Olyan nagy a kínálat, hogy biztosan minden hölgy talál kedvére valót. 

Kellemes nyaralást!