2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A fürdőruha a nyári szezon elengedhetetlen kelléke, a női ruhatár fontos alapdarabját képezi.

Ahhoz, hogy miden hölgy a lehető legcsinosabban jelenjen meg a strandon, az egyéniségének, testalkatának és az alkalomnak legmegfelelőbb fazonú darabot kell választania.

Ha a vízparton sportolni, úszni szeretnénk, válasszunk sportos, sport-chic típusú dresszet.

Napozáshoz, vízi partikhoz jobban illenek a kifinomult szabásvonalú, rojtokkal, fodrokkal, húzásokkal és más érdekes díszekkel ellátott fürdőruhák. A színek és minták sokaságából említsük meg az állatmintás, a fekete-fehér, az élénk és neonszínű, valamint a visszafogott testszínű és a sötét árnyalatú fürdőruhákat.


A sokféle változatból a legnőiesebb modellek a BEVÁGÁSOKKAL, FŰZŐKKEL, BOGOKKAL díszítettek, bármilyen mintával és színben, amelyek idén a legdivatosabbak, akár kétrészes vagy egybeszabott formában.

A második helyen említsük meg az immár klasszikusnak számító SÖTÉT SZÍNŰ EGYBEDRESSZT, melyet ezúttal a különleges szabás mellett a szokatlan díszítőelemek – bevágások, neccbetétek, rojtok, bojtok, virágrátétek, strasszok, különböző ékszerek – tesznek egyedivé.

A sötét színű változatok (főleg a fekete) vagy a fehér inkább ünnepi eseményekre találnak, míg vízparti pihenésre inkább elénk színűt, mintást, csíkosat és egyéb divatos színkombinációkat válasszunk.

A KÉTRÉSZES (bikini) FÜRDŐRUHÁK, mint mindig, az idén is a nyári vakáció elengedhetetlen kellékét képezik sokféle változatban. Így például: a pántszerű felsővel (melltartóval) rendelkező bikini; a magas derekú, nadrággal ellátott, kétrészes retró fürdőruha; az aszimmetrikus felsőjű dressz, amelynek melltartóját egyoldali pánt tartja; a levágott pólóra emlékeztető felsőjű kétrészes fürdőruha; a klasszikus melltartó formájú felső, mely lehet merevített, szivaccsal bélelt vagy egyszerű, kényelmes változat.

Választhatunk FŰZŐVEL ELLÁTOTT FÜRDŐRUHÁT, ez lehet kétrészes vagy egybeszabott is. Nem túlságosan kényelmes, viszont alakformáló hatása pótolhatatlan.

Léteznek HIBRID, két részből szabott fürdőruhák, melyeket elöl olyan pántok tartanak össze, hogy egyrészes dresszek benyomását keltik, hátul viszont több lehetőséget nyújtanak a barnulásra. Ezek is alakformáló fürdőruhák, és nagyon kényelmes a viseletük. Ezeket használjuk inkább napozásra, míg úszásra az egybe- vagy a jól csukódó, kényelmesebb kétrészes darabokat vegyük fel. 

Egy másik irányzathoz a ROMANTIKUS FÖRDŐRUHÁK tartoznak. Lehetnek bármilyen stílusú és szabású darabok, a lényeg az, hogy minél gazdagabban legyenek fodrokkal díszítve.

A kétrészes változatoknál, ha csak a melltartón van egy széles fodor, jól illik hozzá egy retró típusú, magas szabású nadrág, melynek oldalai hiányoznak, és helyettük keskeny pántok tartják össze a nadrág első és hátsó részét.

Egy másik változat a kétrészes fürdőruhára, ha a melltartó fodrán kívül a nadrágot kétoldalt, két sorban  keskenyebb fodrok díszítik, melyek enyhe fehérneműkinézetet kölcsönöznek neki.

Ha az egybeszabott dresszeket kedveljük, választhatunk elöl többszörös hosszanti fodorcsíkokkal ellátott darabot.

Kapcsolódó cikkek: