2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha figyelmen kívül hagyjuk a második félidő középső tíz percét, akkor idénybeli legjobb teljesítményét nyújtotta a marosvásárhelyi női kézilabdacsapat a Nagyváradi CSU elleni találkozón, amely – tekintve az erőviszonyokat – vélhetően a második hely sorsáról döntött a csoportban. Az összhatást azonban elrontotta egy kicsit a 40. és 50. percek közötti periódus, szerencsére ez a győzelmet végül nem befolyásolta.

Remekül kezdett a Marosvásárhelyi CSM a Nagyváradi CSU elleni meccsen, az év első bajnoki fordulójában. A támadásokat gyors, váratlan passzokkal és betörésekkel fejezte be a házigazda csapat, míg védelemben mélyen kimozdulva a hatos vonaláról, agresszív letámadással zavarta a váradiakat, szabálytalanságokkal törte meg az ellenfél támadásainak ritmusát. Ez többször megakadályozta riválisát a gólszerzésben, így a CSM lassan-lassan három-négy gólos előnyre tett szert, és egy-két labdakezelési bizonytalankodás ellenére szünetig ezt ötre tudta növelni.

Újrakezdés után úgy tűnt, ugyanígy folytatódik a meccs, és már hét gól volt a marosvásárhelyi csapat előnye, amikor a kispad lehívta pihenni Bărăbaşt, több tartalékot küldött a pályára, és megtorpant a ritmus. Majdnem tízperces gólszünet következett a házigazdák részéről, amire a szakvezetés semmilyen formában nem reagált. Ez alatt az idő alatt Nagyvárad hatszor talált be zsinórban, így 25-18 után már 25-24-et mutatott az eredményjelző, amikor Bucin megtörte a gólcsendet. A váradiak lendületét nem csak ez fogta meg, hanem az is, hogy a játékvezetők határesetben kétszer is a hazaiak javára döntöttek. Az utolsó tíz percben aztán ismét a CSM uralta a mezőnyt, visszaépítette az ötgólos különbséget, és a győzelemmel hatpontos előnyre tett szert a nagyváradiakkal szemben, ami elég kell hogy legyen a második hely megszerzéséhez a csoportban.

A CSM szombaton Resicabányán vendégszerepel.

Târşoagă ezúttal három góllal segítette csapatát 
  Fotó: Nagy Tibor (archív)


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, D csoport, 11. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Nagyváradi CSU 34-29 (17-12)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Bogdan 

Ciobea (Piteşti), Bogdan Dordea (Nagyszeben).

Marosvásárhelyi CSM: Ugran (Stan) – Bărăbaş 9 gól, Târşoagă 3, Munteanu 3, Lăcătuş 3, Ghemeş 4, Bucin 5 (Darie 4, Coşarcă, Ola, Moldovan, Guţă 3, Sîngeorzan).

Nagyvárad: Pintea (Fulgescu) – Preduca 3, David 2, Duţu 7, Hercuţ 4, Toma 4, Damian 3 (Petric, Tudose, Abodi 4, Zegrean 1, Surducan, Codreanu, Horj 1, Gaga).

Eredményjelző

A női kézilabda A osztály D csoportjának 11. fordulójában a következő eredmények születtek: Köröskisjenői Crişul – Temesvári Universitatea 39-24, Nagybányai Marta – Resicabányai CSU 27-18, Marosvásárhelyi CSM – Nagyváradi CSU 34-29.