2021. október 16., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

250.000 magyar ember megkérdezésével szeretné felmérni az erdélyi, romániai magyarság gondjait, prioritásait, a szövetséggel szembeni elvárásait  

Figyelünk egymásra mottóval indítja az Erdélyi konzultációt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, amely 250.000 magyar ember megkérdezésével szeretné felmérni az erdélyi, romániai magyarság gondjait, prioritásait, a szövetséggel szembeni elvárásait – jelentette be Kelemen Hunor szövetségi elnök. Az elnök emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ nagyváradi kongresszusának üzeneteként fogalmazódott meg egy emberközeli, erős, megbízható szervezet építése.

A felmérés során a megkérdezetteknek választ kell adniuk arra, hogy mennyire elégedettek az életkörülményeikkel, majd meg kell jelölniük azt a két legfontosabb problémát, amelyet meggyőződésük szerint településük polgármesterének meg kellene oldania. A válaszadóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy a szövetség munkáját értékeljék: előbb véleményt kell mondaniuk arról, hogy mivel kellene foglalkoznia az RMDSZ-nek országos szinten, majd elmondhatják, milyen mértékben elégedettek a szövetség tevékenységével. A felmérésben résztvevők megjelölhetik azt a politikai szervezetet, amelynek bizalmat szavaznának az önkormányzati választásokon, végül pedig megfogalmazhatják üzenetüket, gondolataikat az RMDSZ vezetőinek.

Főtitkár-helyetteseket nevezett ki Kelemen Hunor

Hegedűs Csilla, Horváth Anna és Bodor László töltik be az elkövetkezőkben az RMDSZ főtitkár-helyettesi tisztségeit – jelentette be Kelemen Hunor szövetségi elnök, aki a három tisztségviselőt Kovács Péter főtitkár javaslatára nevezte ki. A döntést a június végén ülésező Szövetségi Képviselők Tanácsának kell megerősítenie.

Kelemen Hunor elmondta, Hegedűs Csilla a kulturális főtitkár-helyettesi tisztséggel járó feladatokat látja el. Az önkormányzati kérdésekért főtitkár-helyettesként Horváth Anna fog felelni. A Programiroda vezetője és az ifjúsági kérdésekért felelős főtitkárhelyettes Bodor László, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke. „Még két főtitkárhelyettest kell kinevezni az elkövetkező hetekben: az oktatási kérdésekért, illetve a társadalomszervezésért felelős tisztségviselőket” – összegzett Kelemen Hunor.