2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Összetartozás, egyén, Isten

Az elmúlt héten került sor a mezőkölpényi református gyülekezet ifjainak hagyományos nyári táborára, anelyhez immár másodszor választották helyszínül a nyárádmenti Lovasfogadót.

Nagy izgalom előzte meg a tábort, ugyanis sokáig nem tudták, hogy megtartható lesz-e. Végül a Lovasfogadónál tágas területen, kellemes környezetben, jó körülmények között, a járványügyi előírásoknak eleget téve megtarthatták.

Az idei esztendő az összetartozás éve, ezért már önmagában adott volt a téma, így lett az alcím: Közösség Istennel, közösség egymással, nemzeti összetartozás. Ezt a tematikát bontották ki naponta, reggeli áhítattal kezdve. 26 személy vett részt, köztük volt a gyülekezet Élő Víz nevű keresztyén zenekara is, amely megadta az alaphangot – mondta el lapunknak Koncz László Ferenc lelkipásztor.

A csendes, kellemes környezetben elmélyedhettek, imádkozhattak a fiatalok, átértékelhették kapcsolataikat

Fotó: Koncz László Ferenc


Áldásos napok voltak

A résztvevők csakhamar kibontakoztak a kellemes környezetben, és napról napra elmélyültek a témában. Első nap az Istennel való közösségről, második nap az egymással való közösségről és a nemzeti összetartozásról, harmadik nap a párkapcsolatokról beszélgettek, míg a tábor negyedik napja, mindannyiuk örömére, családi nap volt, szülőket is bevontak, szórakoztak, megmártóztak a Nyárádban. A csendes, kellemes környezetben lehetőség nyílt a tudnivalók alapos elmélyítésére, imasétányt készítettek, amelyen végigsétálva bárki el tudott gondolkodni azon, hogy kihez tartozik és miért, továbbá néhány stációnál elidőzhetett, imádkozhatott, kérdéseket tett fel és válaszokat kapott, és magában is elrendezhette kapcsolatait embertársaival és Istennel.

Áldásos, jó alkalom volt az együttlétre, hasznos és kellemes négy nap, amelynek minden fiatal örülni tudott – részletezte a lelkész, akinek hathatós segítségére voltak a munkában a lányai és néhány ifjú gyülekezeti tag, valamint a tiszteletes asszony, aki minden téren állta a sarat, a konyhától az egészségügyi ellátásig.


Vannak terveik

Az ifjúsági tábor után a kölpényi és szabédi gyülekezet gyerekei számára szerveznek hamarosan bibliatábort, azt követően konfirmálásra kerül sor az egyházközségben, és ha lehetőség lesz rá, megtartják az idősek napját is. „Ha az emberi tervek belesimulnak Isten terveibe” – toldja meg a lelkész, kiemelve, hogy az idei ifjúsági tábort is a svájci testvérgyülekezetnek, Zellnek köszönhetik, amely évente igyekszik anyagi támogatást nyújtani a kölpényi egyházközség misssziós tevékenységeire.