2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Lélekgraffiti

Az idei Vibe képi világát egy tehetséges tizenéves szemével láttattuk. Nagy Eduárd első alkalommal fotózott lapunknak, bár biztos kézzel lencsevégre kapott, hangulatos pillanatképeit nézve azt hihetnénk, sokadik alkalommal töltötte be ezt a szerepet. A pár hónap híján 15 éves fiút arról kérdeztük, milyen volt fényképezőgéppel fesztiválozni.

Fotó: Nagy Tibor


– Így még jobban telt, mint máskor, mert nemcsak az esti koncerteken szórakoztam, hanem a többi tevékenységen is részt vettem. A délelőtti előadások nagyon érdekesek voltak, legjobban az X, Y, Z generációról szóló tetszett.   

– Volt olyan helyzet, amit fotósként nehezebben tudtál megoldani?

– A koncertek megörökítése jelentett kihívást, ugyanis nem volt lehetőségem elég közel menni a színpadhoz. De a hangulatot így is sikerült visszaadni.

– Hogy viszonyult hozzád ebben a szerepben a többi fesztiválozó?

– Mindenki azt hitte, hogy a rendezvény egyik hivatalos fényképésze vagyok, és a képeim majd felkerülnek a Vibe Facebook-oldalára, ezért ismerősök és ismeretlenek is odajöttek hozzám azzal, hogy készítsek róluk fotót. Voltak vicces alakok is, akik nem az első sörnél tartottak, amikor megszólítottak. Egy idő után meguntam magyarázgatni, hogy nem a Vibe csapatához tartozom, inkább lefotóztam azt, aki kérte. 

– Mióta fényképezel, és ki tanított meg rá?

– Régóta érdekel a fotózás, de egy éve kezdtem el foglalkozni is vele. Az internetről képeztem magam, onnan sajátítottam el a különféle technikákat, illetve azt, hogy mire kell leginkább odafigyelni fényképezés közben.

– Van kedvenc fotótémád?

– A vízesések. Ha hosszú expozícióra állítom a gépet, egy nagyon szép, elmosódott látványt kapok a vízről, körülötte pedig mindenhol éles a kép. Ilyen témánál érdemes állványt is használni.

– Mit szeretsz a legjobban a fényképezésben?

– A sokszínűségét. Sokszor egy kép többet mond, mint bármilyen részletes leírás.

Délutáni Vibe-hangulat