2022. augusztus 16., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tavaszi-nyári stílus (1.)

A divat nem más, mint ismétlődő ciklusok sokasága, mivel a legtöbbször az új és a klasszikus elemek ötvözésével készülnek az új kollekciók is. Ezért ahhoz, hogy egy szekrényünk mélyéről előkerült ruhadarab ismét divatos legyen, elég, ha új társításban vagy divatos kiegészítővel viseljük. 

Idén a legdivatosabb ruhadarab a miniszoknya lesz, ami a ’70-es és ’90-es évekbeli fénykora után ismét a topon van. Ha hossza minimális, még divatosabb, viszont ezúttal a különböző hímzésekkel, rátétekkel, nittszegekkel, strasszokkal díszített változatok lesznek a menők, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerű vonalúakat nem hordhatunk. 

Táncparkettre pedig ne az egyenes, farmerszoknya szabású, hanem a lefelé bővülő, fodros változatokat válasszuk. 

A második helyen említsük meg a minimalista stílust, mely szimpla szabású, egyszínű, monokromatikus ruhadarabokat ajánl. Ruhák, blúzok, nadrágok minél egyszerűbb szabásúak, annál divatosabbak, és főleg jó minőségű anyagokból készülve mutatnak jól. 

A kötött anyagok immár nemcsak pulóverek, kardigánok készítésére, hanem ruhák, pólók, túlméretezett pulóverruhák formájában is divatosak lesznek. 

A sportos stílus kedvelői számára jó hír, hogy a bermuda típusú nadrágok, amelyek hosszabbak, mint egy rövidnadrág, ismét divatosak. 

Bohó megjelenést érünk el, ha például egy túlméretezett khaki bermudához inget, kényelmes cipőt és óriástáskát viselünk.

Ha magas sarkú szandállal és virágmintás selyemblúzzal viseljük a bermudát, friss tavaszi megjelenésünk lesz. 

Ha a bermuda anyaga igényesebb, tehát szövet, selyem vagy bársony, még alkalmi megjelenésnek is beillik, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel, mint stiletto cipő, apró táska, nemesfém ékszerek. 

Ha már a nadrágoknál tartunk, említsük meg az idei újabb divatőrületet, az alacsony derekú nadrágokat, melyek kényelmetlen voltuk ellenére évtizedek után ismét divatosak, nemcsak a farmer, hanem a rövidnadrág, sportnadrág típusúak vagy bármilyen más szabásúak. Ez a típusú nadrág főleg a jó alakú, fiatalabb korosztály kiváltsága.

Van egy ismét divatos furcsa ruhadarab, mely inkább kiegészítőnek néz ki. Ez a reneszánsz korból eredő, eredetileg alakformáló fehérnemű funkcióját betöltő darab, a fűző, már egy ideje divatdarabként szerepel, blúzra, ingre, ruhára véve díszítőelemként is szolgál. 

A kiegészítők királya, a kalap sem maradhat el egy divatkedvelő hölgy ruhatárából. A nem csak a strandon viselt színes szalmakalaptól a vödörkalapon át a filckalapig minden divatos idén. 

Ha teljességgel akarjuk követni a divatot, esti öltözetünkhöz is elengedhetetlen egy divatos kalap.