2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Lebontotta a Hidegvölgy szomszédságában lévő rögtönzött hajlékát az a két roma család is, amelyeknek pénteken két nap haladékot adott a Helyi Rendőrség.


Lebontotta a Hidegvölgy szomszédságában lévő rögtönzött hajlékát az a két roma család is, amelyeknek pénteken két nap haladékot adott a Helyi Rendőrség, mivel építőanyagokat tároltak – tudtuk meg Valentin Bretfelean igazgatótól.

Amint arról szombati lapszámunkban beszámoltunk, pénteken reggel a marosvásárhelyi Hidegvölgy szomszédságában lévő víztároló mellett törvénytelenül felhúzott putrikat bontott le a Helyi Rendőrség, ugyanis a területen felgyűlt szemét, a nem megfelelő körülmények közötti állattartás veszélyt jelentett a város lakosságának egészségére. Bretfelean elmondta, a törvénytelenül „sátrat” vert romák nagy része sárpataki, ahova a héten a helyi rendőrség közel hatvan személyt szállít haza. A Salubriserv által biztosított szemetesautókkal elszállítják a romák által felgyűjtött hulladékot és rendbe teszik a területet, majd a Belvedere negyed mellett, a dombtetőn lévő illegálisan felhúzott putrisor következik.

A Helyi Rendőrség vezetője hozzátette, a Hidegvölgy lakói támogatták az akcióban a rend őreit, ugyanis nehezteltek amiatt, hogy a jövevény romák garázdálkodása miatt legtöbbször őket okolták.