2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kiváló teljesítményt nyújtva csoportmásodikok lettek

a kolozsvári közgazdászhallgatók az amerikai Georgetown University által szervezett, stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány-versenyen Washington DC-ben, megszerezve ezáltal a verseny „runner-up” díját – számol be az eredményről a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete.

A kolozsvári hallgatók csoportjában a Fordham University (New York) csapata végzett első helyen, a második helyet a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, megelőzve ezáltal olyan neves amerikai egyetemek csapatait, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).

A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány-versenyre, a McDonough Business Strategy Challenge-re február 5–10. között került sor az egyesült államokbeli Washington DC-ben, amelyen összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt. A részt vevő diákok egy nonprofit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntesgenerációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (pénzügy és bank, 3. év). (közlemény)

 Forrás: BBTE