2019. szeptember 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Évadzárás közeledik, így a Tompa Miklós Társulat is lejátssza a színházi idény utolsó előadásait. A nagytermi előadások sorát az A láthatatlan hóhér „...és már senki sem!”, valamint a Hazatérés Dániába című darabok zárják.

A láthatatlan hóhér „...és már senki sem!” című darabot, a krimi koronázatlan királynőjének, Agatha Christie-nek a remekművét Gáspárik Attila rendezésében mutatta be a Tompa Miklós Társulat. A színdarab Agatha Christie egyik legnépszerűbb regényének, a Tíz kicsi néger (néhol Tíz kicsi indián vagy És végül nem maradt senki sem) című kriminek az adaptációja. Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László és László Csaba színművészek.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás június 13-án, csütörtökön este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Kiss Csaba Hazatérés Dániába című királydrámája tulajdonképpen egy család története. Hazajön egy fiú külföldről, és azzal szembesül, hogy otthon válsághelyzet van. Hogyan éli meg a család egy elkövetett bűnnek a következményeit? Hogyan erjeszt meg maga körül mindent a hazugság? Hogyan mennek sorra tönkre a családon belüli kapcsolatok? 

Szereplők: Bokor Barna, Nagy Dorottya, Varga Balázs, Bíró József, László Csaba, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Ördög Miklós-Levente, Gecse Ramóna, Meszesi Oszkár, Henn János, Benő Kinga, Tollas Gábor és Biluska Annamária.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás június 14-én, pénteken este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Mindkét előadásra érvényesíteni lehet a Bernády György-, a Kemény János- és a Kántorné-bérleteket, valamint az évad szabadbérleteit, ingyenes hely-jegyet kérve a jegypénztárnál (a fennmaradó helyek függvényében). 

Az előadásokra jegyek is válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372-951-251), a színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365-806-865) és online, a www.biletmaster.ro honlapon. (pr-titkárság)

Varga Balázs (Hazatérés Dániába)

Fotó: Bereczky Sándor