2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt hétvégén kontinensbajnoki címet szerzett a jobbágyfalvi Varga Ervin a Budapesten rendezett IX. Szektorlabda-Európa-bajnokságon.

A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban megszervezett kontinensbajnokságnak eredetileg 2020 tavaszán Szováta adott volna otthont, de a járvány kitörése miatt ez elmaradt, és a rendezést a Magyar Asztalilabdarúgó-szövetség vállalta át.

Az egyéni szektorlabdaversenyen magyarországi, romániai, szerbiai és írországi gomblövők álltak asztalhoz, a tizennyolcas mezőnyből két romániai jutott a legjobb nyolc közé, de míg Debreczy István hamar alulmaradt, Varga Ervin a döntőig jutott, ahol legyőzte az addig mindenkit lesöprő anyaországi Fülöp Elemért. A páros versenyben a romániai Mártonfi István és a magyarországi Magyar Antal kettős szerezte meg a bajnoki címet, a romániai színekben induló Havas Péter-Varga Ervin duó a harmadik, míg a Pákai György-Debreczy István páros a negyedik helyet szerezte meg a kilences mezőnyben. A csapatok versenyében a címvédő magyar válogatott bizonyult a legjobbnak.

A magyar eredetű gombfoci (szektorlabda) mellett a Brazíliában elterjedt, 12 érintéses asztali labdarúgás is helyet kapott az Eb programjában. Ebben a Romániát képviselő Mártonfi István jutott tovább a csoportból, de a bronzmérkőzését elveszítette, így negyedik helyen zárt. A csapatversenyt ebben az ágazatban is Magyarország nyerte.

Az Eb-győztes Varga Ervintől megtudtuk, hogy ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, október 9-10-én Csíkfalván szervezne egy újabb nemzetközi szektorlabdaversenyt.

Varga Ervin (k) lett egyéniben a legjobb európai gombütő

Fotó: MALSZ