2019. április 21., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A hideg évszaki estélyiruha-divat mottója a maximális nőiesség.

A 2018–2019-es téli szezonra a divattervezők főleg egyszínű selyemből vagy sifonból készült darabokat ajánlanak, viszont a virágmintás és a csillogó lamé- anyagokból készült estélyi ruhák is még mindig divatosak.

Első helyen említsük meg a FÉNYES, flitterekkel kirakott, a csillogó anyagokból és a lürexből készült ruhákat, melyek immár a klasszikus esti stílust képviselik, és sikerüket az idő is igazolja.

Ezek általában testhezálló, egyszerű szabású maxiruhák, melyeket ha magasan felvágnak, még divatosabbak, akárcsak a fedetlen vállúak vagy mély kivágásúak.


A CSIPKÉBŐL készült estélyi ruhák közül a testhezálló és minél átlátszóbb modellek divatosak.

A ruhák általában kétrétegűek, egy nem átlátszó bélésanyag van a csipke alatt.

A KOMBINÉRUHA estélyi változata általában elég sokat enged láttatni a nyakrészből és a vállakból, viszont mivel estélyi ruhákról van szó, ez nem hátrány. Főleg selyemből mutatnak jól.

A FODROS estélyi ruhák annál divatosabbak, minél gazdagabb rajtuk a fodordíszítés. A fodrok nemcsak díszítik, hanem növelik a ruhák térfogatát, bolyhos hatást keltve.

Az immár szintén klasszikusnak tekinthető FEDETLEN VÁLLÚ ruhák a legnőiesebb modellt képviselik.

A legromantikusabbak a PASZTELL ÁRNYALATÚ ruhák. Idén főleg a bézs árnyalatai: teveszín, cappuccino, mandula, krémszín, valamint a cukorkarózsaszín, menta, világoskék és citromsárga a menők.

Az ÁTLÁTSZÓ BETÉTEK főleg a klasszikus fekete ruhák esetében érvényesülnek. 

A nemesfémek fényére emlékeztető anyagok közül idén az EZÜSTÖS csillogásúak a legdivatosabbak.

Az ERŐS SZÍNEK, mint a nyerszöld, csillogó citromsárga, égszínkék, skarlátvörös, hangulatukkal a tavaszba, nyárba röpítenek vissza. Főleg a selyemanyagokból varrt estélyi ruhákon mutatnak jól.

A NÖVÉNYI MINTÁK idén nagyok, sőt óriásiak. Nem ritka, hogy egy virágminta az egész ruhát befedi.

Idén a KLASSZIKUS FEKETE is átértelmezve divatos, éspedig: aszimmetrikus szabás, mély, V és könnycsepp formájú kivágások, puffos ujjak, óriásfodrok, főleg bársonyból és flitterekkel kirakott csipkéből készült estélyi ruhákon.

A SELYEM egy nemes anyag, mely semmiképpen sem hiányozhat a ruhatárunkból, főleg ha koktélruhákról van szó.

Az egyszerű szabású, bő MAXIRUHÁK főleg erősebb színekben divatosak, és kényelmességük miatt közkedveltek. Nemcsak estére, nappalra is ideális viselet.