2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Harmadik évfolyamát indítja októberben az Erdélyi Politikai Iskola, amelyre erdélyi magyar, a politika iránt érdeklődő, valamint a közösség építésében aktívan részt vevő fiatalok jelentkezését várják a szervezők. A képzés ingyenes, erre szeptember 30-ig lehet pályázni. Az Erdélyi Politikai Iskolát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezi – partnerségben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT). 

A négy hétvégéből álló képzés során a résztvevők betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés folyamatába, a közvélemény-kutatás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik.

A képzésben többek között olyan vendégelőadók vesznek részt, mint Novák Katalin, az EMMI család és ifjúságügyért felelős államtitkára; David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora, vagy Richard Hamilton, a brit KPMG korábbi, vállalati ügyekért felelős igazgatója. Az előadók között találjuk még Claude Chollet-t, a francia Observatoire du journalisme alapítóját; Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, valamint Orbán Balázs miniszterhelyettest, parlamenti államtitkárt.

A képzés október utolsó hétvégéjén Kolozsváron indul, majd Bukarestben folytatódik, míg a további- budapesti és sepsiszentgyörgyi – alkalmakat már a következő évben tartják.

Mindazok, akik érdeklődnek a program iránt, szeptember 30-án éjfélig adhatják le jelentkezésüket. Az Erdélyi Politikai Iskoláról és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ a képzés honlapján (erdelyipolitikaiiskola.mcc.hu) olvasható. Jelentkezni a http://erdelyipolitikaiiskola.mcc.hu/ jelentkezes linkre kattintva lehet.

A programot a Pro Iuventute Egyesület, a Miniszterelnökség és a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja. (közlemény)