2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

KMDSZ Tour

Minden középiskolás életében meghatározó feladat az egyetem és a szak kiválasztása, később pedig az új környezetbe való beilleszkedés. Éppen ezért a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) fontos küldetésének érzi, hogy már a középiskolásokkal felvegye a kapcsolatot, és ezáltal segítse őket beilleszkedni a diákéletbe. A KMDSZ minden évben négy rendezvényt szervez kimondottan gólyáknak: nyári egyetemet, gólyák éjszakáját, gólyatábort és gólyabált. Minden program célja, hogy a gólyák megismerjék egymást, a kincses várost és a diákélet rejtelmeit.

A KMDSZ nyári egyetemét idén augusztus 21-22. között kilencedik alkalommal tartották volna meg, azonban a koronavírus miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy más formában tartják meg a rendezvényt. Mivel fontos számukra a személyes kapcsolat kialakítása, egy olyan rendezvénysorozatot hoztak létre, amely során minden érdeklődőnek lehetősége lesz személyesen találkozni a KMDSZ vezetőségével. Így született meg a KMDSZ Tour.

A KMDSZ Tour lényege, hogy a diákszövetség csapata ellátogat Erdély különböző városaiba, ahol a gólyákkal kávézók teraszain, kisebb csoportokba rendeződve találkoznak, és bevezetik őket Kolozsvár rejtelmeibe. A KMDSZ Tour marosvásárhelyi beszélgetésére szeptember 3-án 19 órától a G Caféban kerül sor.

A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve a teraszokon való részvétel korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges (https://bit.ly/kmdsztour), amelyet egye-mail-ben kapott visszajelzés erősít meg. A jelentkezés díjtalan. A program tartalmaz egy rövid KMDSZ-ismertető előadást, amelyet majd kötetlen beszélgetés és ismerkedés követ.

További részletek a KMDSZ Tour Facebook-eseményen találhatók, a https://bit.ly/kmdsztour-event linkre kattintva. (közlemény)