2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A döntő sorozathoz érkezett a kosárlabda Nemzeti Liga. A bronzcsata már le is zárult, a döntőről meglepetésre lemaradt Nagyvárad röviden – két nagy arányú győzelemmel – elintézte a CFC Argeș ellenállását. Annál kiegyensúlyozottabb a három győzelemig tartó döntő sorozat, hiszen az U-BT-t a kupában már megtréfáló Voluntari megnyerte a második kolozsvári mérkőzését, és elvette riválisa pályaelőnyét. Ha az első meccsen a favorit házigazda több mint húsz ponttal nyert, a másodikon Voluntari alaposan meglepte az első negyedben az ellenfelét, 12 pontos előnyre tett szert, majd makacsul tartotta a különbséget, így a kolozsváriak csak öt pontra tudtak feljönni a végső dudaszóig.

A döntő sorozat az ilfovi városban folytatódik kedden és csütörtökön, és az U-BT-nek legalább egyiket meg kell tudni nyernie idegen környezetben, hogy meg tudja védeni a bajnoki címét. Ezek után egyáltalán nem zárható ki, hogy a bajnokavatáshoz ötödik meccsre is szükség lesz (ezt Kolozsváron rendeznék, vasárnap).


Eredményjelző

Kosárlabda Nemzeti Liga, döntők:

* nagydöntő (három győzelemig tartó párharc): Kolozsvári U-BT – CSO Voluntari 87:65 és 69:74 (1-1)

* kisdöntő (két győzelemig tartó párharc): Nagyváradi CSM – CFC Argeș Pitești 110:59; CFC Argeș Pitești – Nagyváradi CSM 61:93 (0-2).

Kolozsváron  ismét remek hangulatú kosármeccseket játszottak, amelyeken a két csapat megosztozott a győzelmeken

Fotó: az U-BT közösségi oldala