2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem volt meg a tanácsülés érvényességéhez szükséges létszám a csütörtöki rendkívüli marosvásárhelyi közgyűlésen. Csupán négy képviselő kapcsolódott be online, így aztán negyedórányi várakozás után, lévén a helyzet változatlan, Sergiu Papuc ülésvezető bezárta a gyűlést.

A polgármesteri hivatal szóvivője, Cosmin Blaga szerint az új uniós pályázati kiírások kapcsán a pénzalapok kihívása érdekében a polgármesteri hivatal és a Központi Fejlesztési Ügynökség által megkötött egyezményt kellett volna a testületnek jóváhagynia. Kérdésünkre, hogy ennek meghiúsulása milyen következményekkel járhat, a szóvivő azt mondta, tanácsadási szolgáltatásokra vonatkozik az egyezmény, a döntés elmaradása nem okoz gondot.

A tanács elé terjesztett napirenden költségvetés-kiigazítás is szerepelt, a többi közt a Csegzi Sándor által mene-dzselt Marosvásárhelyi Kulturális és Tudományegyetem működésére, illetve a szociális igazgatóságnak kellett volna jelentősebb összeget megszavazni. A tervezeteket immár a vasárnapi választások után, a következő képviselőtestület fogja megvitatni.