2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Két fordulót is rendeztek egy hét alatt a labdarúgó 3. liga rájátszásában. A Nyárádtői Unirea 2018 együttesének bravúrra lett volna szüksége ezen a két találkozón, hogy versenyben maradjon a feljutásért kiírt osztályozóért, ezzel szemben két vereséget szenvedett, és most már matematikailag is bizonyos lehet benne, hogy a következő idényben is a 3. ligában marad.

Az Unirea 2018 egyébként mára negyedik edzőjét „fogyasztja” az utóbbi néhány héten. Zsigmond Vilmos után Vajdahunyad ellen már Adrian Pop ült a kipadon, Kudzsirral pedig Flavius Sabău vette át a szakmai irányítást. Szerdán Piskiben játszott az éllovas Vajdahunyad ellen, mert a Michael Klein stadion gyepét cserélik az osztályozóra. Noha nem a saját pályáján szerepelt, a veretlen házigazda újabb sikert aratott. Az első gólt a 21. percben szerezte Herghelegiu, akinek a lövése egy védőn megpattanva beszédült az alső sarokba (1-0), majd a 32. percben Mogoș emelte át a rossz ütemben kimozduló Feieren (2-0). Eközben Nyárádtő csak helyzetekig jutott: miután M. Codrea kettő az egy elleni szituációban az egy szem védőbe rúgta a labdát, Astafei csúnyán fölé lőtte öt méterről.

A második félidőben Hreniuc labdája a kapufát találta el, mielőtt Ndiesse fejjel szépített volna Istrate szabadrúgását követően (2-1). A nyárádtői gól szalmalángnak bizonyult, mert előbb egy hatalmas vajdahunyadi helyzet következett Herghelegiu révén, majd a 90+1. percben Arnăutu bevetődve kotorta a hálóba Herghelegiu lapos lövését, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Kudzsiron Nyárádtő kezdett jobban, Istrate lövését Opric kiütötte, Astafei pedig kétszer is lyukat rúgott az ötösön, aztán a 30. percben Boldea 30 méteres lapos lövését nem tudta hárítani Feier (1-0). A kapott gól frusztrálttá tette a nyárádtői játékosokat, és Vasiu két perccel később csúnyán beleszállt a gólszerzőbe. Azonnal villant a piros lap, de a kudzsiriak fizikai elégtételt is akartak venni a tettesen, így öt percig uralkodott a pályán a lincshangulat, a tettest úgy kellett kimenekíteni. Végül Boldea folytatni tudta a játékot, Vasiu pedig bocsánatot kért, de Nyárádtő emberhátrányba került, így nagyon nehéznek ígérkezett a folytatás. A házigazdák az 51. percben megduplázták előnyüket: Vitinha beadását Lupu közelről a hálóba küldte (2-0). A helyzet ismeretében némileg váratlanul hatott, hogy Nyárádtő számára felvillant némi remény a 62. percben: M. Codrea kihasználta Opric rossz kimozdulását, elhalászta előle a labdát, és az üres kapuba lőtt (2-1). A 75. percben azonban eldőlt a mérkőzés: Nicula betört a bal oldalon, Lupuhoz továbbított, aki a léc alá vágta a labdát (3-1). Utóbbi a 88. percben egy 20 méteres lapos lövéssel a mesterhármast is kiteljesítette (4-1).

Ezek után a maradék két fordulónak már nincs tétje. A hétvégén Nyárádtő harmadszorra is idegenben, a Kolozsvári Viitorul otthonában lép pályára.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, felsőházi rájátszás, 6. forduló: CS Vajdahunyad – Nyárádtői Unirea 2018 3-1 (2-0)

Piski, CFR stadion. Vezette: Cristian Pascu (Nagyszeben) – Adrian Epure (Orlát), Costel Prodan (Nagydisznód). Ellenőr: Emil Arsa (Arad), Ionel Poclid (Temesvár).

Gólszerzők: Herghelegiu (21., 32.), Arnăutu (90+1.), illetve Ndiesse (62.).

Sárga lap: Buș (51.), Iacob (90+1.), illetve M. Codrea (87.).

CS Vajdahunyad: Lefter – Iacob, Garutti, Jairo (57. Vlad), Trășcan, Neacșa (57. Arnăutu), Mogoș (57.Bedea), Giura, Herghelegiu, Simon (44. Bradu), Buș (80. Mitran).

Unirea 2018: Feier – Bîrsan, Vasiu (75. Birtalan), Ndiesse, E. Codrea, Iuga, Hreniuc (72. Ganea), Săvoaia (58. Dinu), M. Codrea, Istrate, Astafei.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, felsőházi rájátszás, 7. forduló: Kudzsiri Metalurgistul – Nyárádtői Unirea 2018 4-1 (1-0)

Kudzsir, városi stadion. Vezette: Constantin Olaru (Rm. Vâlcea) – Alexandru Gherman (Temesvár), Marius Talpoș (Temesvár). Ellenőr: Cosmin Danciu (Vajdahunyad), Ciprian Mardan (Fogaras).

Metalurgistul: Opric – Rus, Vlădia, Dohotariu, Vitinha, Șaucă, Boldea, Udrea, Nicula, Selagea, Lupu. Cserepad: Perjeriu, Andriuc, Contra, Haj, S. Itu, L. Itu, Neagu, Cocan, Șuteu. 

Unirea 2018: Feier – Hreniuc, Vasiu, Ndiesse, E. Codrea – Toboșaru, Dinu, Istrate, Iuga, Astafei, M.Codrea. Cserepad: Vlasa, Birtalan, Ganea, Bîrsan, Morar, Săvoaia, Boar, Pițuc, Eremiaș.

Gólszerzők: Boldea (28.), Lupu (51., 75., 88.), illetve M. Codrea (62.). Kiállítva: Vasiu (30.).

Eredményjelző

3. liga, IX. csoport, felshőházi rájátszás, 6. forduló: Kolozsvári Viitorul – Kudzsiri Metalurgistul 1-2, CS Vajdahunyad – Nyárádtői Unirea 2018 3-1; 7. forduló: CS Vajdahunyad – Kolozsvári Viitorul 3-2, Kudzsiri Metalurgistul – Nyárádtői Unirea 2018 4-1.