2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A bizottság tanácskozása a jövőbeni konkrét akciók meghozatalát kell ösztönözze.


 Május 2–13. között New Yorkban, az ENSZ székhelyén zajlik a szervezet Fenntartható Fejlesztési Bizottságának (CSD19) ülése, amelyet Borbély László környezetvédelmi, erdő- és vízgazdálkodási miniszter, a bizottság elnöke nyitott meg.  

Borbély László beszédében többek között kifejtette: világszinten egyre többet foglalkoznak a fenntartható fejlesztési elvek gyakorlatba ültetésével. A bizottság tanácskozása a jövőbeni konkrét akciók meghozatalát kell ösztönözze.

Fontos kihívások előtt állunk, amelyekre e tanácskozáson kereshetünk válaszokat. Lehetőséget kell teremtenünk arra, hogy a fenntartható fejlesztés terén valós eredményeket érjünk el – mondta többek között a miniszter.

A tanácskozás célja olyan gyakorlati politikai intézkedések foganatosítása, amelyek a közlekedésben, vegyiparban, hulladékkezelésben, bányászatban, a különböző közhasznú termékek előállításában a fenntartható fejlesztés elveit veszik figyelembe. A megfogalmazott ajánlatok arra kell ösztönözzék az ENSZ tagállamait, hogy az említett szakterületeken kézzelfogható eredményeket érjenek el. E tanácskozás előkészíti az ENSZ jövő évi fenntartható fejlesztési konferenciáját, amelyet Rio de Janeiróban tartanak.