2019. március 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Elektromaros Technológiai Líceum gólyabálját több éve szervezik,

rangos esemény, a tanévkezdés kiemelkedő kulturális és közösségi rendezvénye. Idén is szerettünk volna hűek maradni az évek során kialakult hagyományokhoz. Célunk volt olyan estet szervezni a gólyáknak, ami róluk szól, és maradandó élményt nyújt számukra. Egy estét, ahol együtt örülhetnek a társaikkal és barátaikkal annak, hogy az Elektromaros Technológiai Líceum diákjai. 

Fotó: Csibi Csaba 


A szervezők mindent megtettek azért, hogy a gólyabál jó báli hangulatot, igényes programokat, kulturált szórakozást nyújtson. Felkészítették a gólyákat a megmérettetésre, hiszen a színpadon mindenkinek úgy kell megállnia a helyét, hogy büszkék lehessünk a tehetségekre, hiszen ők iskolánk diákjai. 

Az idei gólyabálon telt ház előtt nyolc gólyapár mutatkozott be a Mihai Eminescu Ifjúsági Ház színpadán. A versenyzők különböző próbák teljesítésével bizonyították ügyességüket, megmutatták képességeiket, rátermettségüket, keringőztek, általános műveltségi kérdésekre – a bál témájához igazítva Hollywoodról, a filmiparról – válaszoltak, s az egyéni próbában jeleskedtek. 

Az ügyességi próbák között a Real Attraction Street Dance School, valamint a XII.-esek tánca szórakoztatta.

Az est fénypontja az eredményhirdetés volt. Az idei Miss Electro Feketics Brigitta, Mister Electro pedig Szőcs Katona Raymond lett. 

Ebben az évben is nagylelkű támogatókra találtunk, akik értékes ajándékokat ajánlottak fel versenyzőinknek, és a bál anyagi hátterének biztosításához pénzbeli segítséget nyújtottak. A jegyek eladásából fennmaradt összeget az iskola modernizálására ajánlották fel a szervező diákok. A színvonalas műsor fergeteges bulival zárult.

 A gólyák keringőjét, valamint a szervezők charlestonlépéseit Selyem Ildikó egyetemi oktató tanította be és koreografálta. A szervezés oroszlánrészét 22 végzős diák vállalta. Segítségükre voltak az osztályfőnökök, munkájukat a líceum igazgatósága támogatta. 

A színpadi megvilágítás és a fények Székely Tamás XI.-es diák munkáját dicséri. A szervezést Páll Melinda, az Elektromaros Tehnológiai Líceum nevelési tanácsadója koordinálta. Az előadás kétnyelvű forgatókönyvét írta és bemondta Székely Klementina és Orban Darius.

Páll Melinda