2019. május 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maroskeresztúri Általános Iskola adott otthont

a másodikos gyerekeknek megszervezett Nagyapó mesefája mesemondó verseny körzeti szakaszának február 16-án. A körzet nyolc iskolájából 22 versenyző érkezett, tanítóik és szüleik kíséretében. 

A versenyt vezető Nagy Imola-Izabella tanítónő és Szász Béla Pál néptáncoktató igazi mesevilágba kalauzolta a kis mesemondókat és a közönséget. Ezáltal sikerült feloldani a versenyzők lámpalázát. Munkájukban segítettek: Albert Zoltán igazgató úr, Böjthe Katalin, Szente Enikő, Szász Gyöngyi, Farkas Ildikó, Kacsó Beáta és Fülöp Panna pedagógusok. Cserébe a gyerekek gyönyörű mesékkel ajándékozták meg a közönséget. Élmény volt őket hallgatni, és ahogy a zsűri elnöke, Marc Erzsébet tanítónő elmondta, mindenki gazdagabban és jókedvvel ment haza.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek (Kedves Teréz, Cseke Erzsébet, Dobos Ágota, Kőműves Edit), sok tehetséges mesélő közül nehéz volt kiválasztani a legtehetségesebbeket. Végül három gyerek dicséretben részesült : Szántó Krisztián (Liviu Rebreanu Általános Iskola), Kozák Délia Susana (Liviu Rebreanu Általános Iskola) és Kőmíves Ákos (Dacia Általános Iskola). Díjazottak: I. díj: Pál Péter (Dacia Általános Iskola), II. díj: Imreh Barna Botond (Nyárádkarácsoni Általános Iskola), III. díj: Bari Loránd Hunor (Liviu Rebreanu Általános Iskola).

Jutalomként emléklapot, hűtőmágnest, jegyzetfüzetet és írószert kapott minden versenyző, a díjazottak könyjutalomban is részesültek. Az első három helyezett részt vesz a mesemondó verseny megyei szakaszán. Gratulálunk nekik, és kívánunk sok sikert és kitartást az elkövetkezőkben!

Nagy Imola-Izabella 

Kapcsolódó cikkek: