2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Holott a naptár még szeptembert mutat, az utóbbi napokban igencsak lecsökkent a hőmérséklet, és bizony sokan otthonaikban is elindították a fűtést. Szerdán több szülő, illetve pedagógus is szóvá tette a közösségi oldalon, hogy fáztak a gyerekek egyes marosvásárhelyi iskolákban, fűtetlen tantermekben kellett eltölteniük a délelőttöket.

Horaţiu Lobonţ, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal tanintézetekért felelős igazgatóságának a vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: minden tanintézet maga oldja meg a fűtését, a napokban több iskola is hozzájuk fordult ezzel a kérdéssel, és minden esetben azt a választ kapták, hogy indítsák el a fűtést, amennyiben úgy látják, hogy hűvös van az épületekben, tantermekben. Sok tanintézetben már fűtenek, és az elkövetkező egy-két napban mindenütt melegített tantermek várják majd a diákokat – fejtette ki az igazgató.

Hozzátette, a polgármesteri hivatal illetékesei már augusztusban ellenőrizték műszaki szempontból az iskolák fűtésrendszereit, és ezek mindenik tanintézetben működőképesek. 

Illusztráció