2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A döntetlenek csillagjegyébe lépett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. ligában. A háromszéki együttes zsinórban a negyedik mérkőzésén ikszelt, egyébként pedig ötödször tett így a kilenc forduló során. A legutóbbi – craiovai – egáltól eltérően most Leo Grozavu csapata volt a jobb, a kezdeményezőbb, de helyzeteit nem tudta gólra váltani. Az is igaz, hogy távolról sem volt annyi lehetősége, mint a Mioveni ellen (vereség), a Farul ellen (vereség), az FC Argeș ellen (vereség), vagy a Botosán ellen (döntetlen). Eközben az UTA takarékosan, a kapuját ádázan védelmezően játszott, és közel állt ahhoz egy adott pillanatban, hogy a győzelmet is megszerezze. 

Csak az első 15-20 percben volt kiegyensúlyozottabb a meccs, ezt követően a Sepsi OSK uralta a középpályát. Az UTA meg sem próbálta ezt megakadályozni, inkább a kapu felé tartó utak lezárása mellett döntött. Néhány ellentámadással próbálkozott, ám igazi veszélybe csak egyszer sodorta Niczuly kapuját. 

A 8. percben Eder éles szögből próbálta meglepni a rövid saroknál Iacobot, a 11-ben Luckassen keresztlövése nem okozott gondot az aradi kapusnak. Az első félidő legjobb lehetősége a 24. percben maradt ki, amikor Golofca tört be tizenhatos baloldalán, Iacob azonban jól zárta a szöget. A túloldalon 26. percben Horát Ispas blokkolta a tizenegyes pont környékén. 

A második félidőben Baravykas lövése kevéssel zuhogott el Niczuly kapujának felső sarka mellett, majd az 59. percben Bojić üresen kapta a tizenegyes pontnál, azonban kapásból rosszul célozta meg a labdát. A 70. percben a keresztléc is Iacob segítségére sietett Bărbuț fejesénél, majd ugyanő és Luckassen közös erővel sem tudta valahogy begyötörni a kapuba a gólvonaltól két méterre zajló közelharcban a labdát. A 78. percben Isac hagyta ki Arad részéről a három pont megszerzésének lehetőségét, öt méterre becsúszva a kapu mellé küldte a labdát.

A döntetlen következtében kilenc forduló után csak 8 pontja van a Sepsi OSK-nak, és nagyon mélyen van a rangsorban az előző idényben megalapozott elvárásokhoz képest. Hétfőn, a medgyesi kiszálláson derül majd ki: képes lesz-e az OSK kikecmeregni ebből a véget nem érőnek tűnő hullámvölgyből?

Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldala


Jegyzőkönyv 

Labdarúgó 1. liga, 9. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Aradi UTA 0-0

Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova) – Marius Badea (Rm.-Vâlcea), Vlad Bârleanu (Bukarest). Tartalék: Viorel Flueran (Craiova). Ellenőr: Marian Salomir (Kolozsvár).

Sárga lap: Luckassen (57.), illetve Vorobjovas (26.), Isac (45.), Batha (61.).

Sepsi OSK: Niczuly – Aganović, Ňinaj, Mitrea, Ispas, Eder, Fofana (46. Dimitrov), Askovszki (46. Bărbuț), Luckassen (86. Tincu), Bojić (78. Csuncsukov), Golofca (71. Ștefănescu).

UTA: Iacob – Vukčević, Erico, Benga, Baravykas, Batha (86. Međimorec), Vorobjovas (62. Passaglia), Ubbink, Isac, Roger (72. Antal), Hora (86. Dangubić).


Eredményjelző

1. liga, 9. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Aradi UTA 0-0, Bukaresti Dinamo 1948 – Botosáni FC 1-2.