2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Harmadik mérkőzését veszti el a bajnokságban a negyedik helyen álló A osztályos férfi kosárlabdacsapat. Az első negyedet jól kezdték idegenben a marosvásárhelyiek, de a második negyedben mintha valahogy áthangolódott volna a csapat, mert semmi sem úgy történt, ahogy szerették volna.

Harmadik mérkőzését veszti el a bajnokságban a negyedik helyen álló A osztályos férfi kosárlabdacsapat. Az első negyedet jól kezdték idegenben a marosvásárhelyiek, de a második negyedben mintha valahogy áthangolódott volna a csapat, mert semmi sem úgy történt, ahogy szerették volna. Kihagyást kihagyás követett és a védelem sem állt a helyzet magaslatán. Egyszóval semmi sem ment. Bár több lepattanó labdát is megszereztek a vásárhelyiek, a támadások nem hozták a várt eredményt, a dobások pontatlanok voltak, az adogatás sem úgy ment, ahogy kellett volna. Több labdát pedig érthetetlenül könnyen adtak át az ellenfélnek. A csapatból a legjobb teljesítményt ezúttal is Stănescu nyújtotta, de ő is más mérkőzésekhez viszonyítva kevesebbet, 18 pontot dobott és 14 lepattanó labdát szerzett. A mérkőzés statisztikája sem a legkiválóbb: 11%-os hárompontos dobás, 48%-os kétpontos találat, a büntetők alig felét értékesítették. Ilyen mentalitással és hozzáállással nem lehet bajnokságot nyerni. Igencsak össze kell szedje a fiúkat Déri Csaba, hogy a szurkolóknak megígért bajnoki döntőt játsszon a csapat.

A bajnokság 10. fordulójában november 25-én, pénteken 19 órától a marosvásárhelyi Sportcsarnokban a BC Maros a CSS Giurgiut fogadja. A mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.