2019. május 27., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Orbán Balázs születésének 190. évfordulója alkalmából a „legnagyobb székely” életművének ismertetésére hirdet pályázatot iskolásoknak – 5–8. osztályosoknak és középiskolásoknak – az Erdélyi Szövetség. A pályázat címe: Orbán Balázs üzenete minden magyarnak, székelynek – írásai tükrében.

A diákok március 30-ig jelentkezhetnek a nevüket és internetes elérhetőségüket tartalmazó rövid levélben az erdelyiszovetseg@gmail.com e-mail-címen. 

A fogalmazást és a kiküldött tesztet kitöltve május 31-ig lehet beküldeni, ezt követően, ha szükséges, egy újabb írásos forduló alapján választja ki az értékelő bizottság az első három helyezettet, akiknek jutalma egy egyhetes balatoni nyaralás. 

Az első húsz helyezett könyvjutalomban részesül. A szervezők a legjobb dolgozatokat internetes folyóiratukban – http://erdelyi-szovetseg-lapja.hupont.hu – is közzéteszik. 

A fogalmazáshoz Orbán Balázs alábbi két művét ajánlják ihletforrásként: A Székelyföld (rövidített kiadás a 6 kötetes főműből), Bp., 1982, és Torda város és környéke. I–II. kötet, Európa, Bp., 1986. A teljes szöveg elolvasását nem várják el a pályázat kiírói, de letölthető az alábbi internetes címekről: Orbán Balázs: A Székelyföld leírása [Magyar Elektronikus Könyvtár – MEK– mek.oszk.hu/04800/04804/html/ és Orbán Balázs: Torda város és környéke [Magyar Elektronikus Könyvtár – MEK mek.oszk.hu/04700/04756/html/. 

Formai elvárások a fogalmazással kapcsolatosan: 8–10 A/4-es oldalt várnak 12-es betűmérettel, 1,5-ös sorközzel. (Betűtípus: Times New Roman vagy Arial). 

A pályázó az utolsó oldalon tüntesse fel a felhasznált irodalmat (szerző neve, a könyv címe, a kiadó neve, a kiadás éve). A megoldott feladatlapot a dolgozattal együtt kell elküldeni az erdelyiszovetseg@gmail.com e-mail-címre. (nszi)
Kapcsolódó cikkek: