2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maros Megyei Munkaerő-elosztó Ügynökség közleményei

Az Eures Románia hálózat révén keres termelésbe tíz árumozgatót meghatározatlan időre a dániai HAI Horsens munkáltató. Jelentkezni szeptember 9-éig lehet. Feltétel az angol vagy dán nyelv ismerete és büntetlen előélet. 


Fotó: Szer Pálosy PiroskaAz alkalmazó olyan személyeket keres, akik kézzel vagy gépi eszközzel egyaránt tudnak emelni. Feladatközükbe tartozik a termékek minőségi ellenőrzése, az alumíniumprofilok csomagolása. A felkészítés a helyszínen történik. Munkavédelmi felszerelés – védőlábbeli, -szemüveg és fülvédő – viselése kötelező. Szakképesítés nem szükséges, az alkalmazó azonban priusz nélküli szorgalmas, könnyen alkalmazkodó, pozitív beállítottságú személyeket vár. A munkabeosztás három váltásban különböző időszakokban van megszabva hétfőtől péntekig, ezt az alkalmazott maga választhatja ki, és a kérvényben jeleznie kell az opcióját. A havi bérezés az egységben eltöltött szolgálati idő függvényében emelkedik, hozzávetőleg bruttó 2.900 euró körüli. Az alkalmazó segítséget nyújt a szálláskeresésben és a hatósági bejegyzések papírmunkáiban, ugyanakkor fizeti az egészségbiztosítást, nyugdíjalapot és a pótlékokat, például éjszakai műszakért. Továbbképzési lehetőséget is biztosítanak. 

Az angol nyelvű önéletrajzot és a jelentkezési lapot a hr@hai.dk e-mail-címre lehet elküldeni, vagy a https://app.elvium.com/da/positions/13442/job_posting honlapon jelentkezni. Fontos a büntetlenségi igazolás másolatának a csatolása. Annak érdekében, hogy a jelentkezők nyilvántartásba kerüljenek, küldjenek értesítést a barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro e-mail-címre, amelyben jelezzék, hogy jelentkeztek a „munkás a termelésben”/„muncitor în producţie” hirdetésre. Az érdekeltek a meghirdetett állásokról bővebben a https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html honlapon tájékozódhatnak, vagy a marosvásárhelyi munkaerő-elosztó Eures-tanácsadójától a Iuliu Maniu utca 2. szám alatt, vagy a 0265/266-553, 0265/269-247-es telefonszám 109-es mellékállomásán. Feliratkozási határidő: 2021. szeptember 9.

Idén közel kétezer nyilvántartott tudott elhelyezkedni

A Maros Megyei Munkaerő-elosztó Ügynökség támogatásával az év első hat hónapjában 1934 személy, közülük 916 nő talált munkahelyet. Az állást talált személyek közül 950-en 45 év fölöttiek, 295-en 35–45 év közöttiek, 243-an 25–35 év közöttiek, 446-an pedig 25 év alattiak. Az elhelyezkedettek között 971 városon él, 963 vidéken. 

A munkaügyi felügyelőségen csak a nyilvántartásban szereplő álláskeresőknek tudnak támogatást nyújtani. Az év eleje óta 5735 nyilvántartott álláskeresőnek nyújtottak szociális támogatást és felvilágosítást. Bővebb felvilágosítással a www.anofm.ro honlapon szolgálnak.