2021. november 30., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem játszott jobban – legalábbis hagyományos értelemben – a Kolozsvári CFR 1907 a Sepsi OSK-nál, azonban csúcsra járatott pragmatizmusával kétgólos győzelmet aratott. A sepsiszentgyörgyi edző, Cristiano Bergodi a Voluntari elleni hazai vereség után azt mondta: mást kell játsszon a csapata. Nos, ezen a meccsen ez csak az első 24 percben valósult meg.

Mintha saját pályán játszott volna, úgy kezdte a Sepsi OSK a kolozsvári mérkőzését. Labdabirtoklását az tette fölényessé, hogy játékosai folyamatosan elsőként csaptak rá a játékszerre. Ráadásul megpróbáltak a szokásosnál jobban gyorsítani az ellenfél tizenhatosánál, azonban a Petrescu-féle védelmi szervezettség ellen csak amolyan helyzetecskéket tudtak kialakítani, mint Bărbuț lecsúszó lövése, vagy Aganović egyenesen Bălgrădean ölébe küldött labdája. Eközben a CFR higgadtan kivárta a sorát, és az első szögletét gólra váltotta. (Néhány perccel korábban a játékvezetők elnéztek egy szögletet, amely az OSK-nak járt volna. Semmi lényeges, csak egy szöglet – mondták a kommentátorok. Nos, egy „nem lényeges” szöglet kellett a CFR-nek ahhoz, hogy teljesen megváltoztassa a meccs képét, és végtére a kimenetelét.) Bouhenna az OSK edzésén képzelhette egy ideig magát, hiszen egy éve még együtt gyakorolták Tincuval a szögletek utáni játékhelyzeteket, most viszont a CFR mezében fejelte jól helyezve a labdát az alsó sarokba, még úgy is, hogy Tincu megpróbálta gyötörni és rángatni (1-0).

A gól után láthatóan elillant a szentgyörgyi játékosok motivációja, a folytatásban szinte semmi sem sikerült nekik. Eközben a CFR sem erőltette, hagyta a steril birtoklást az ellenfélnek. Aztán a második félidő elején egy Mitrea-belépő után büntetőt ítélt a játékvezető. Niczuly remekül érezte, hogy hová rúgja Culio, azonban óriási balszerencséjére a labda az ellenkező sarokba csavarodott vissza, ahol Culio még egyszer beleért a gólvonalon (2-0). Technikailag akciógól, noha egy tizenegyes eredménye volt.

Bergodi csak ekkor próbált cserékkel változtatni (vajon miért nem a szünetben? – hisz öt cserére van lehetőség!), ám a társaik általános leforrázott hangulatába nem tudtak frisseséget vinni, még azután sem, hogy Bordeanu kiállítását követően létszámfölénybe kerültek. Miután a szentgyörgyi védelem megnyílt, a CFR-nek adódott még két nagy lehetősége, gyakorlatilag az első helyzetei a meccsen, amelyeket Omrani (Niczuly védés) és Alibec (kapu mellé) hagytak ki.

A győzelemnek köszönhetően a CFR nyolc pontra növelte az előnyét a tabella élén, míg a Sepsi OSK a számára igen szerény, kiesés elleni osztályozót jelentő 14. helyen áll, alig tíz ponttal.

A Voluntari elleni hazai vereséget követően Diószegi László azt mondta: azokat a játékosokat, akik nem teljesítenek, a téli szünetben lecserélik. Ennek alapján pedig igen nagy huzatra számíthatunk a télen a klubajtó nyitogatása miatt…


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 13. forduló: Kolozsvári CFR 1907 – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-0 (1-0)

Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu stadion. Vezette: Andrei Chivulete (Bukarest) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bukarest). Tartalék: Mircea Ardelean (Arad). Ellenőr: Aron Huzu (Nagyszeben).

Gólszerzők: Buhenna (24.), Culio (53.). Sárga lap: Boateng (45+1.), Bordeanu (78.), illetve Fofana (59.). Kiállítva: Bordeanu (80.).

Kolozsvári CFR 1907: Bălgrădean – Sušić, Bouhenna, Burcă, Camora, Culio (89. Cestor), Boateng (46. Bordeanu), Deac (82. A. Păun), Omrani, Alibec (82. Debeljuh), Petrila.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas, Aganović (74. Bojić), N. Păun, Fofana (61. Eder), Bărbuț (61. Askovszki), Golofca (62. Ștefănescu), Csuncsukov (74. Luckassen).


Eredményjelző

* 1. liga, 13. forduló: Academica Clinceni – Aradi UTA 0-3, Kolozsvári CFR 1907 – Sepsi OSK 2-0. 

* 2. liga, 11. forduló: Concordia Chiajna – Brassói FC 2-1.

Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldala