2020. augusztus 14., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A mezőkövesdi Cseri Tamás nyerte idén a legjobb NB I-es játékosnak járó RangAdó díjat, két ferencvárosi játékost megelőzve. A szurkolók szavazatai alapján az OTP Bank Liga legszebb gólját a zalaegerszegi Babati Benjámin szerezte az utolsó fordulóban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség idén is díjazta a múlt héten zárult labdarúgószezon kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit, akik ezúttal rendhagyó módon vették át RangAdó díjaikat. A múlt szombaton véget ért 2019–2020-as szezon számtalan emlékezetes pillanatot hozott, a Ferencváros 24 év után ismét megvédte bajnoki címét, a MOL Fehérvár FC-t és a Puskás Akadémiát megelőzve, míg a Honvéd 11 év után hódította el újra a Magyar Kupát. A nemzetközi szabályoknak megfelelően tehát a Ferencváros indulhat a Bajnokok Ligájában, a másik három említett csapat pedig az Európa-ligában.

Idén 7 kategóriában hirdette ki az idény legjobbját az MLSZ (az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play díj). Három kategória végeredménye a klubok szavazatai alapján dől el: minden klub részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként.

Az idény legszebb góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján, a gólkirályi elismerés adott volt az idény eredményei alapján, míg a Fair Play díjat az elmúlt egy év sportszerűségi versenye alapján hirdették ki. A női kategóriákban idén nem osztottak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

A díjakat rendhagyó módon az M4 Sport stúdiójában adta át Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségének tagja, a szakmai bizottság vezetője.

A díjakat átadó Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségének tagja az év játékosával, Cseri Tamással

Fotó: MLSZ


Az egyes kategóriák győztesei és helyezettjei

* az OTP Bank Liga legjobb edzője: 1. Szerhij Rebrov (Ferencváros), 2. Kuttor Attila (Mezőkövesd-Zsóry FC), 3. Márton Gábor (ZTE FC)

* az OTP Bank Liga felfedezettje: 1. Bolla Bendegúz (ZTE FC), 2. Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), 3. Demjén Patrik (ZTE FC)

* az OTP Bank Liga legjobb játékosa: 1. Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry FC), 2. Isael da Silva Barbosa (Ferencváros), 3. Miha Blazic (Ferencváros)

* a legjobb játékvezető: 1. Berke Balázs, 2. Bogár Gergő, 3. Karakó Ferenc

* az OTP Bank Liga Fair Play-díja: 1. Ferencváros, 2. Mezőkövesd-Zsóry, 3. Újpest FC

* az OTP Bank Liga gólkirálya: 1. Radó András (ZTE FC), 2. Könyves Norbert (Paksi FC), 2. Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), 2. David Vanacek (Puskás Akadémia)

* az OTP Bank Liga legszebb gólja: 1. Babati Benjámin (ZTE FC), 2. Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), 3. Olegszandr Zubkov (Ferencváros)