2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

24. Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum

Július 31. és augusztus 11. között huszonnegyedik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a már évek óta megszokott helyszínen, a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás-patak torkolatánál. Részletek és bejelentkezés: www.minimumparty.org.

Idén a Minimum Party alkotótáborban a részletekre fogunk koncentrálni, az alkotásra, kísérletezésre szólító mottó: Cseppben a tenger. Keressük a kicsiben megnyilvánuló nagyságot, a részben az egészet. A képletet, ami létrehoz struktúrákat. De kiegészíthetjük ezt azzal a mondással is, hogy az ördög a részletekben rejlik, ami pont az előbbi ellenkezőjére utal. Minden nagyszerű terv kivitelezésében, a részletekben ott rejtezhet a gonosz, az elfogadhatatlan, vagy egyszerűen a hiba lehetősége. Mivel az éremnek mindkét oldalát meg szoktuk vizsgálni, jó minimumpartys módra keressük most is az angyalt és az ördögöt a részletekben.

Alkotóműhelyek és műhelyvezetők: zeneműhely – Miqueu Montanaro (Franciaország) vezetésével, vizuális műhely – Pál Péter (Marosvásárhely) vezetésével, fotóműhely – Mosberger Róbert (Mór – Magyarország) vezetésével, videóanimációs műhely – Hátszegi Zsolt (Csíkszereda) vezetésével, filmes dokumentáció készítése Schneider Tibor (Kolozsvár) vezetésével, mozgásszínház (pantomim-) műhely – Bölöni Endre / Dix (Budapest) vezetésével, építészetműhely – Márton Ildikó (Székelyudvarhely) vezetésével, íróműhely – Vida Gábor (Marosvásárhely) vezetésével, kézművesműhely – Pusztai Fruzsina (Kolozsvár) vezetésével, filozófiaműhely – Pálfalusi Zsolt (Budapest) vezetésével, kísérleti színházműhely – Szabó Attila (Miskolc) vezetésével.

Az alkotótábor nyitott mind a szakmabeliek, mind a művészetkedvelők számára. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján. A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a fent említett honlapon található. Bejelentkezni július 30-ig lehet a honlapon vagy a tábor helyszínén július 31-én.

Támogatók: Románia kormánya – Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alap (Budapest), Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár). 

Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola (Kászonaltíz), Tuzson János Általános Iskola (Kászonújfalu), Kazun Egyesület (Kászonaltíz).

Médiapartnerek: Erdély.Ma, a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása. (közlemény)