2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kamarakiállítás a Teleki Tékában

A Múzeumok Éjszakáján, szombaton 18 órától Császárok szolgálatában címmel kamarakiállítás nyílik a Teleki Téka nagytermében. A kiállítást bemutatja Karácsony Szidónia, a tárlat kurátora. A tárlat része a Teleki Sámuel-emlékév kamarakiállítás-sorozatának. Teleki Sámuel könyvtárát hajdan a jelenleginél lényegesen gazdagabb portrégaléria díszítette, melynek jelentős része azonban az idők során különböző okok miatt elkerült az intézményből.  Az 1961-ben a helyi Művészeti Múzeumnak átadott festmények közül három császárportré – Mária Terézia, II. József és II. Lipót – a Múzeumok Éjszakája keretében visszakerül korábbi helyére, a  Teleki–Bolyai Könyvtár nagytermébe. Ennek tiszteletére készült a Császárok szolgálatában című kamarakiállítás, amely a három említett Habsburg-uralkodóhoz kapcsolódik.

A Múzeumok Éjszakáján, szombaton 10 és éjjel 2 óra között mindenkit várnak az állandó kiállításokra is a Teleki Téka nagytermébe, illetve a Bolyai-emlékmúzeumba.

A gyerekek részt vehetnek a Kutass, keresgélj, játssz a Tékában! című kvízversenyben, a nyertesek között értékes ajándékkönyveket sorsolnak ki.