2022. október 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A szociáldemokraták jelöltje Cornel Brişcaru, a liberálisoké Ionela Ciotlăus, a konzervatívoké Silviu Morariu.

Cornel Brişcaru a Szociáldemokrata Párt (PSD) marosvásárhelyi polgármesterjelöltje, jelentette be sajtótájékoztatón Alexandru Petru Frătean megyei elnök. A sajtótájékoztatón jelen volt Cornel Brişcaru, a megyei szervezet titkára és Dragoş Popa, a marosvásárhelyi szervezet elnöke.

A Szociál-Liberális Unió (USL) közös jelöltet kíván indítani Marosvásárhelyen, amelyet közvélemény-kutatás nyomán választanak ki. A szociáldemokraták jelöltje Cornel Brişcaru, a liberálisoké Ionela Ciotlăus, a konzervatívoké Silviu Morariu. A közös jelölt az lesz, aki a felmérés során a legtöbb szavazatot szerzi meg.

A szocdemek szerint bárki is lesz Marosvásárhely polgármestere, jobb lesz Floreánál. Mint mondták, Vásárhely is úgy jár majd, mint Kolozsvár Funar után: egy év alatt fellendül és kivirul, amire szükség is van, mert tizenkét éves demokrata uralom után a megyeközpontban még mindig vannak földutak, a fizetések pedig a kolozsváriakéval szemben 40-60%-kal alacsonyabbak. Kijelentették: bárki jön Florea után – akár az RMDSZ jelöltje is –, csak jobb lehet, a város, amelyet a polgármester kisajátított, újra a vásárhelyieké kell legyen.

– Vásárhelynek nincs fejlesztési projektje, a polgármestert és csapatát a sporton és kulináris élvezeteken kívül kizárólag az ausztriai házak érdeklik. Az USL lesz az alternatíva, Florea mehet Ausztiába, jelentette ki Brişcaru.