2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Annak ellenére, hogy első látásra úgy tűnik, nem túl igényesek vagy díszesek a szezon cipői, az anyag, szín és díszítés miatt mégis továbbra is illik rájuk az extrém jelző.

Ha elegánsan akarunk járni egy eseményen, viseljünk csillogó vagy fényes cipőt, mely lehet strasszokal vagy flitterekkel teli, laméanyagból, fényes szaténból vagy metallizált bőrből vagy akár ezek kombinációiból készített. Egy ilyen lábbelit az utcán is hordhatunk, ha megfelelő öltözékkel társítjuk.

Az örökzöld stiletto cipő a hideg szezon ellenére is topon van, és hogy ne legyen unalmas a belépésünk, a divattervezők ezúttal szokatlan elemekkel egészítették ki, mint az eredeti formájú kehelysarok, különböző érdekes díszítőelemek, valamint kontrasztos anyagok és színek kombinációja.

Bárhova megyünk, elegánsan járhatunk egy hegyes orrú cipővel sportos öltözékben is. Akkor leszünk a legdivatosabbak, ha a cipőnk orra más színű anyagból van, mint a lábbeli többi része.


A hidegszezon másik slágere a nehézkes kinézet ellenére a férfias cipő, mellyel bátran lépkedhetünk mindennapjaink során, viszont egyes alkalmakra is kitűnő, kényelmes viselet. A legfelkapottabb a papucscipő (loafer), az oxford és a bakancs.

Ha a stilettót bizonyos helyzetekben kényelmetlennek érezzük, tipegjünk inkább cicasarkokon, ami nem más, mint egy sokkal alacsonyabb, törpített stiletto sarok.

Sokkal biztosabb a járásunk, ha vastag sarkú cipőt húzunk, még ha annak magas is a sarka.

A legkényelmesebb viszont a kockasarok, amelynek a kifelé szélesedő változata a menő.

Ha divatosak is akarunk lenni, és a kényelmesebb lábbelit kedveljük, járjunk eredeti formájú kehely- sarkokon. Ezek tulajdonképpen a magas stiletto és a cicasarok keverékét jelentik, a kehely (talpas pohár) talprészéhez hasonlóan kissé kiszélesedő formájú, középmagas sarokkal.

Ha vidáman szeretünk lépkedni, válasszunk színes cipőt. A klasszikus piros és kék mellett viselhetünk lilát, zöldet, narancssárgát, citromsárgát és ezeknek valamennyi árnyalatát is.

A feltűnően járkálók kedvencei, a mintás cipők is divatosak most, mint pl. a kockás, virágmintás, állat- és grafikai mintás lábbelik.

A lépést kényelmesebbé teszi a változatos anyaghasználat. A klasszikus valódi bőr és ökobőr mellett készülhet a cipő bársonyból, szaténból, vászonból, őzbőrből, valamint ezek kombinációiból: bőr kombinálva textíliával, vagy ökobőr és átlátszó műanyag (szilikon) kombinációjából.

A legszembetűnőbben a különböző masnikkal, pillangókkal, láncokkal, virágokkal díszített cipőkben lépkedhetünk. Ezek általában metallizált díszek, csillogó kövekkel ellátva.

A legkényelmesebben a zoknira felvett cipőkben, szandálokban járhatunk, még akkor is, ha ez sokak számára kicsit furcsa összeállítás.

Például ha egy könnyű nyári szandált gyapjúzoknival veszünk fel, hűvösebb időben is viselhető, nem szólva arról, hogy kényelmesebbé is válik, feltéve, ha nem túl szűk. A zokni viselését elegáns alkalmakra is ajánlják, ha megfelelőt választunk.

Kellemes járkálást 2020-ban!