2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha a cipőnk kényelmes, és jól talál a lábra – lásd Hamupipőkét –, már nyert ügyünk van. Ha a cipő még divatos is, nyugodtan érezhetjük magunkat elegánsnak, legyen az klasszikus, modern vagy akármilyen más stílusú. Azt is mondhatjuk, hogy cipőből sohasem elég, hiszen ez az egyetlen kiegészítő, amely – főleg, ha elegáns fazonú  – állandó jelleggel vonz minden hölgyet.

A mindennapi lábbelik mellett mindig szükség lehet több új fazonú, elegáns darabra is, amelyeket különböző eseményeken viselhetünk, mint például esküvő, vagy más, eleganciát megkövetelő rendezvény.

Ha az elegáns cipőkről beszélünk, nézzük meg, hogy az idén milyen cipők a divatosak.

Először is vegyük számba, hogy milyen legyen az egyes eseményeken viselt cipőnk SARKA.

A nappali eseményeken hordott cipők sarka soha ne haladja meg az öt centit. Esti fogadásokon viszont nyugodtan viselhetünk 8-10 cm-es sarkút is. Napjainkban ez az előírás nem olyan szigorú, főleg a nem dresszkódos eseményeken.

Annak ellenére, hogy hajlamosak vagyunk feltételezni, hogy egy lapos talpú cipő nem tekinthető elegánsnak, az egyenes talpú szandálok, a balettcipő típusú, valamint a hivatalos elegáns lábbelik, ha megfelelő anyagból és díszítéssel készültek, nyugodtan viselhetők a legigényesebb eseményeken is.

Az esti rendezvényeken szinte törvényszerű, hogy a szó szoros értelmében csillogjunk.

Ha a flitterekkel fedett ruha túl soknak tűnne, a FÉMES hatás elérése érdekében egy egyszerű ruhához viseljünk aranyos, ezüstös vagy bronzhatású cipőt, mely jól kiegészíti a kifinomult, rockos hangsúlyú megjelenést.

Ha feltűnőbb lábbelire vágyunk, viseljünk klasszikus csillogó cipőt, mely a Disney-hercegnők lábbelijeire emlékeztet.

Arisztokratikus kinézetük mellett a csillogó cipőknek van még egy érdekes hatása: vékonyítja az alkatot, ezért ideális teltebb hölgyeknek is.  Ami a cipősarkot illeti, ezúttal legyen legalább 7 cm magas.

Aki kedveli a VIRÁGMINTÁST, nyugodtan válasszon rátett vagy hímzett mintával díszített lábbelit, mellyel bármilyen eseményen elegánsnak fog hatni, ha például egy népies ihletésű ruhát visel.

Még elegánsabbnak tűnik az ÉKSZEREKKEL díszített lábbeli. Ez a fajta cipő nem hiányozhat egyetlen elegáns hölgy ruhatárából sem. Ezekből is minden évben rengeteg új modell készül. Szirén típusú és más hosszú ruhakölteményekkel viselve ideális.

Minden idők legklasszikusabbnak és legkifinomultabbnak számító cipőanyaga a SZATÉN.

Főleg a krém- és elefántcsont árnyalatú darabok elegánsak. Ennek ellenére, aki szereti az élénk színeket, nyugodtan válasszon csillogó és neonszínűt is, mint a fukszia, neonkék vagy élénkzöld. Főleg pasztell árnyalatú ruhákkal mutatnak jól, de kontrasztos színekkel viselve is divatosak.