2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Új játékirányítója van a BC Mureşnek: Matija Ceskovic a múlt szezonban angolosan lelépett Cooley helyére érkezett. A bosnyák és horvát kettős állampolgársággal rendelkező játékirányító 1981-ben született, 192 cm magas és utoljára a horvátországi Kvarner együttesében játszott.

Új játékirányítója van a BC Mureşnek: Matija Ceskovic a múlt szezonban angolosan lelépett Cooley helyére érkezett. A bosnyák és horvát kettős állampolgársággal rendelkező játékirányító 1981-ben született, 192 cm magas és utoljára a horvátországi Kvarner együttesében játszott. A kolozsvári mérkőzések után Ceskovic interjút adott a Dadabaschet internetes újságnak, amely szerint az irányító energikus, jó játékkal hívta fel magára a figyelmet az U Mobitelco elleni összecsapásokon. Az interjú fordított és szerkesztett változatát az alábbiakban olvashatják.

– Matija, hogy érzed magad Marosvásárhelyen?

– Két hete érkeztem, és minden rendben van. Jól megértem magam a csapattársakkal, azt gondolom, hogy jó évad előtt állok.

– Mit tudsz a romániai kosárlabdáról?

– Sokat nem. Most kezdek ismerkedni a bajnoksággal, a rivális csapatokkal, utánanézni, hogy milyen játékosok szerepelnek itt. A BC Mureştől Szrecsko Szekulovicsot ismertem, illetve Andrija Ciric ellen játszottam Magyarországon.

– Milyennek tűnik új csapatod?

– Tekintve, hogy első ízben vagyok Romániában, és így elképzelésem sincs a többi klubról, hogy milyen játékerőt képviselnek, ebből kifolyólag nem tudom összehasonlítani magunkat leendő ellenfeleinkkel. Viszont azt elmondhatom, hogy mi egészen jó kis csapatot alkotunk, s ha úgy dolgozunk, ahogy eddig is, elérjük a kívánt eredménye-ket.

– Számodra mi a legfontosabb a felkészülési időszakban?

– A BC Mureş teljesen megújult összetételében, csak két-három játékos maradt, akik az elmúlt évadban is itt szerepeltek. Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy összeszokjunk. Biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre javul majd a játékunk. Jó úton vagyunk, a továbbiakban is a mostanihoz hasonló komolysággal kell végeznünk az edzésmunkát. Minél jobban belehúzunk most, annál többet nyerünk majd a mérkőzéseken.

– Van külön célkitűzésed a soron következő évadra?

– Azt szeretném, hogy minél fennebb végezzünk a tabellán, de biztos, hogy ezzel nem vagyok egyedül, és minden játékostársam hasonlóan gondolkodik. A lényeg, hogy a csapat jól játsszon, és ha ez így lesz, én elégedettnek mondom magam.