2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Behívta Victor Piţurcă szövetségi kapitány a válogatott téli felkészülési tornájára belföldi játékosokból összeállított felnőtt keretbe Claudiu Bumbát (fotó), az FCM Marosvásárhely nyáron érkezett játékosát.

Behívta Victor Piţurcă szövetségi kapitány a válogatott téli felkészülési tornájára belföldi játékosokból összeállított felnőtt keretbe Claudiu Bumbát (fotó), az FCM Marosvásárhely nyáron érkezett játékosát. Ezzel a 19 éves, Nagybányáról igazolt középpályás, akit a tavalyi román labdarúgó-gálán a legjobb fiatal játékos címre is nevesítettek, amit végül a Dinamo kapusa, Bălgrădean kapott meg, nemcsak a klub történetének első felnőtt válogatott kerettagja, hanem a rendszerváltás óta az első Vásárhelyen focizó játékos is, aki meghívót kap – nem ide számítva a most szintén az FCM színeiben működő, de már korábban létezett első osztályú női csapatot. Más kérdés, hogy a törökországi edzőtáborban Türkmenisztán, illetve a Legia Varsó elleni formaellenőrzőkre készülő csapatban játéklehetőséget is kap-e Piţurcától, de ez mindenképp szép elismerés a fiatal labdarúgó számára az élvonalban eltöltött egy őszi idény után.

Közben a bajnoki címvédő Oţelul bejelentette Didi leigazolását. A brazil támadó szerződése az idény végén jár le a vásárhelyiekkel, így a téli átigazolási időszakban már ingyen megszerezhetővé vált, a következő idényre, sajtóhírek szerint, a galaciak lelépési díj fejében már a visszavágókra vinnék. A CFR Kolozsvár első bajnoki címéből alapos részt vállaló 29 éves csatár 2010 nyarán érkezett az FCM-hez, itt azonban egy, az akkor még élvonalbeli beszterceiek ellen győzelmet érő duplázáson kívül nemigen nyújtott maradandót a pályán.