2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Találkozik a cukrász-, sütő- és vendéglátóipar

A sütő-, cukrász- és vendéglátóipar újdonságait és tehetségeit népszerűsítő legrangosabb versenyekre a GastroPan szakmai kiállítás alkalmával kerül sor április 3-5. között Brassóban. A GastroPan versenyeire a legjobb romániai pékek, cukrászok és szakácsok neveznek be, akik országos és nemzetközi szinten elismert szakmai zsűri előtt csillogtathatják meg tudásukat. A GastroPan versenyeit három kategóriára osztották (pék-, cukrász- és gasztronómiai kategóriák). Kiderül, hogy ki nyeri a 2022. Év Kenyere és a 2022. Év Tortája díjakat. A versenyekre március 10-ig lehet jelentkezni.

Amellett, hogy a szakmai fejlődést támogatják, a GastroPan versenyei évente újdonságokkal gazdagítják a romániai piacot, növelik az ipar vállalkozásainak versenyképességét, és népszerűsítik a sütőipari, cukrászati, közétkeztetési és vendéglátóipari vállalkozásokat. A szervezők számos trófeával, diplomával és éremmel jutalmazzák a versenyzők teljesítményét, míg azokat a vállalkozásokat, amelyek képviseletében a versenyzők beneveztek, a szakmai sajtóban és más, a kiállításról tudósító sajtóban népszerűsítik.

A GastroPan versenyei újragondolt régi tortákkal, cukorpasztából készült művészi alkotásokkal és hagyományos húsvéti termékekkel várják a látogatókat.

Cukrászkategória, április 3.: a cukrászkategóriába benevezett szakemberek már készítik, tökéletesítik receptjeiket a 2022. Év Tortája díj elnyeréséhez. Eredeti, kreatív és ízletes tortákat kell bemutatniuk a nemzetközi szakmai zsűrinek. Az év tortája versenyszám tematikája: „Újragondolt régi torták”. A cukrászművészek a művészi alkotás cukorpasztából versenyszámban mutathatják meg tudásukat. Ebben a versenyszámban a versenyzők teret engedhetnek kreativitásuknak és fantáziájuknak, a tematika „A jövő a modern cukrászművész szemében” lesz.

Pékkategória, április 4.: idén is mind a kézműves, mind az ipari pékségeknek megadatik a lehetőség, hogy elnyerjék Az Év Kenyere trófeát, ki-ki a maga versenykategóriájában, a napi kenyértermelés mennyiségének és módjának függvényében. Két külön versenykategóriában lehet jelentkezni a díj elnyeréséért: kézműves és ipari módon készült kenyerek kategóriáiban. Szintén a pékkategóriában a versenyzők összemérhetik tudásukat a legjobb péksütemény 

elkészítésével. Ebben a versenyszámban az idei tematika: Románia különböző régióiban jellegzetes hagyományos húsvéti termékek.

Gasztronómiai kategória, április 5.: a szakácsok egyénileg vagy csapatban is részt vehetnek a kulináris fogások versenyszámban, amelyben ünnepi tálakat, hagyományos román ételeket, vegetáriánus fogásokat, finger food falatkákat és gourmet menüket készítenek. A beszállítóknak lehetőségük van kiállítóként részt venni a GastroPan 2022 kiállításon.